dimecres, 1 de desembre de 2010

Es premia a Mercè Llordella i Paula Martínez, amb la Menció Especial de la Nit de l’Esportista, per la seva excel•lent temporada


Aquesta temporada 2010 ha estat impressionant per aquestes dues joves patinadores del Solsona Patí Club i per aquest motiu han aconseguit el premi de la Menció Especial de la Nit de l’Esportista, un premi compartit per les dues patinadores perquè ambdues han aconseguit estar a tant alt nivell per igual.

Varen començar la temporada entrenant tant sols 6 hores setmanals, de les quals la meitat eren compartint pista amb els patinadors més novells de l’entitat i aquest fet feia que aquestes dues patinadores, igual que la resta de companyes de l’Equip de Competició de l’entitat, haguessin de fer les mil i una per poder aconseguir un bon ritme d’entrenament. Però mai cap d’ells s’ha queixat, al contrari, sempre totes elles donen un cop de mà a la resta de patinadors. Gràcies al treball i la insistència de l’equip tècnic i de la Junta Directiva vers l’Ajuntament de Solsona, es van aconseguir un major nombre de dies d’entrenament, encara que amb un curt espai de temps per a cada sessió, però tot això ha ajudat molt a poder aconseguir aquests bons resultats durant aquesta temporada.

A mig gener es va engegar per primera vegada el CENTRE DE TECNIFICACIÓ ESPORTIVA DE PATINATGE ARTÍSTIC, un Pla Pilot 2010 al Centre d’Alt Rendiment de Sant Cugat on es varen presentar una cinquantena de patinadors catalans que tenien uns requisits tècnics i d’edat preestablerts per la Federació Catalana de Patinatge i allí es farien unes probes per poder accedir-hi. Després de realitzar les probes, tant la Mercè com la Paula i sempre acompanyades per la seva entrenadora (requisit imprescindible per accedir-hi) varen estar escollides per a entrar dins d’aquest Centre de Tecnificació al CAR de Sant Cugat des de gener fins a juny, però cada entrenament bisetmanal suposava una nova proba perquè si no s’anaven assolint els objectius marcats aleshores haurien de deixar la plaça a un altre patinador. Però ambdues patinadores varen anar aconseguint tot allò que els anaven marcant.

Durant els mesos de març, abril i maig, es van celebrar tres entrenaments de tecnificació esportiva també organitzats per la Federació Catalana de Patinatge. Aquests entrenaments estaven distribuïts en quatre seus provincials, i aquestes dues patinadores solsonines varen estar cridades a participar-hi.

A principis d’abril, totes dues patinadores varen estar convidades a participar al Trofeu Internacional Esteve Boldú a Cerdanyola. Aquesta competició va reunir a patinadors convidats d’alt nivell, i la Mercè va finalitzar en quarta posició i la Paula en sisena.

Al maig varen participar al Trofeu de la Sal de Cardona on la Paula va aconseguir pujar al segon esglaó del podi i la Mercè es va haver de conformar amb la sisena posició.

La següent competició va ser el Trofeu Ciutat de Lleida, organitzat per la federació de Lleida, i en aquesta competició la Mercè es va alçar com a subcampiona i la Paula la va acompanyar en tercer lloc. Això ja predeia la gran evolució que estaven tenint les dues patinadores, però les grans competicions estaven a punt de començar.

La primera competició important per a elles era el Campionat Provincial, que es va celebrar a principis de juliol, perquè sense un bon resultat no podrien accedir al de Catalunya, però no van tenir cap problema perquè varen tornar a pujar damunt del podi on la Mercè va ser segona i la Paula va ser tercera. Per tant ja tenien plaça pel campionat català.

Després d’un dur estiu amb uns entrenaments molt planificats i continuats, una gran preparació física i un fort ritme d’entrenament, al setembre es va arribar al Campionat de Catalunya amb bones condicions tècniques, físiques i artístiques. Aquí si que s’ho jugaven tot, perquè la resta de temporada i la següent depenien del seu paper en aquest campionat. Però totes dues varen fer un bon treball i una bona competició: la Paula va ser desena i la Mercè dotzena. Aquest resultat els hi va donar a cadascuna: una plaça pel Campionat d’Espanya, seguir al Centre de Tecnificació Esportiva al CAR de Sant Cugat que havien iniciat al gener, entrar dins dels patinadors convocats a les Concentracions d’Alt Rendiment al CAR de Sant Cugat, i la fita més important ha estat ser escollides per la Federació Espanyola per ser les dues patinadores de categoria Aleví que representarien a Espanya al campionat europeu “Interland Cup” i així aquestes dues patinadores s’havien convertit en patinadores d’Alt Rendiment, tot això gràcies a la seva dedicació i al seu incansable treball. Ara tocava seguir treballant durament i també seguir una planificació molt estudiada, però és molt difícil aconseguir amb dos patinadors de la mateixa entitat i amb un nivell tant similar.

A finals de setembre varen tenir el Trofeu Ciutat de Solsona, organitzat per la federació lleidatana, i la Mercè va ser segona i la Paula tercera.

El mes d’octubre ha estat força dur perquè a mig mes es va marxar cap a Bèlgica a la competició europea de la “Interland Cup” amb un elevat nombre de patinadors alevins i tots ells d’alt nivell. Per les dues patinadores solsonines era la primera vegada que formaven part de la Selecció Espanyola i eren internacionals, però ho varen fer d’allò més bé perquè la Mercè va finalitzar en sisè lloc i la Paula en setè.

A finals d’octubre tenia lloc el Campionat d’Espanya on tots els patinadors catalans van estar concentrats amb la Selecció Catalana. Aquesta competició seria duríssima per totes les seus participants perquè de les 34 participants que farien el programa curt tant sols 22 d’elles podrien realitzar el programa llarg. Per tant l’únic objectiu marcat era no fallar res i intentar entrar dins les 22 patinadores que podien fer el llarg. Així va ser, però el seu nivell va ser més alt del que ens esperàvem perquè totes dues varen realitzar uns espectaculars programes curts classificant-se en sisè lloc la Mercè i la Paula en novè. El programa llarg va ser duríssim per a totes les participants i finalment la Mercè va acabar en setè lloc i la Paula en onzè.

Aquest mes de novembre han participat al Trofeu Charlie Rivel, de Cubelles, amb la participació de les vint millors alevins catalanes i la Mercè es va pujar al podi en tercera posició i la Paula la va seguir de molt a prop en sisè lloc. Però just el dia després, al Trofeu Ciutat de Mollerussa, la Paula va pujar al podi com a subcampiona de la competició i la Mercè la va seguir en tercera posició.

Ara tant sols els hi queden dos trofeus per finalitzar la temporada 2010: el Trofeu Internacional d’Arenys de Munt i el Torneig del Solsona Patí Club.

Tots aquests resultats tenen molt mèrit i són espectaculars destacant que l’anterior temporada tant la Mercè com la Paula varen ser les dues últimes patinadores classificades al campionat català, però també destaquem que feia tant sols dos mesos que havien entrat a categoria nacional. Per aquest motiu aquesta gran evolució encara té més mèrit comptant que la resta de patinadores que han anat al Campionat d’Espanya estan entrenant diàriament una mitjana de tres hores damunt dels patins acompanyades per sessions de preparació física, coreografia i dansa (elles dues tant sols estan entrenant sumant la preparació física, la coreografia i les sessions tècniques un total de nou hores setmanals).

Actualment podem dir que a Solsona tenim a dues patinadores d’Alt Rendiment amb tant sols deu anys d’edat i això és un orgull per la seva entrenadora Ester Fornell i per tots els membres del Solsona Patí Club.

A l'esquerra la Mercè, al mig en David Rodríguez i a la dreta la Paula, a la Nit de l'Esportista 2010 (foto: Lluís Closa)

 

Moltes felicitats Paula !                                                   Moltes felicitats Mercè !

Solsona Patí Club