dimarts, 7 de desembre de 2010

El CTFC estrena web amb una plataforma de blocs per difondre els seus projectes i investigacions


S'inicia així una etapa de major projecció de l'activitat al CTFC a internet usant xarxes socials com Facebook, Twitter, You Tube i altres eines 2.0 per compartir coneixement

El Centre Tecnològic Forestal de Catalunya ha estrenat una nova pàgina web www.ctfc.cat  que compta amb un espai de difusió en forma de blocs i des dels quals les àrees de recerca del CTFC, a través del seu personal tècnic, publiquen i comparteixen els treballs d'investigació i els resultats dels projectes que desenvolupen. D'aquesta manera, l'usuari també podrà interactuar a través dels diferents blocs per tal d'aportar coneixement i reflexions a través de les seves aportacions i comentaris.

En aquesta nova etapa a internet, l'objectiu del CTFC és aconseguir un espai de col·laboració i coneixement per tal d'aportar valor a l'usuari i generar una veritable xarxa social de persones interessades en el medi rural, forestal i natural a través de la web; ja siguin universitats, altres centres d'investigació, científics i, evidentment, també la societat en general.

A més d'aquesta major aposta per compartir coneixement a internet, també s'ha engegat una pàgina a Facebook http://www.facebook.com/centretecnologicforestaldecatalunya on es publiquen informacions, vídeos i fotografies relacionades amb el món forestal i rural, buscant generar debat entre els seus seguidors i amics per tal de divulgar una major conscienciació sobre el nostre medi natural.

També s'utilitzen eines 2.0 com Scribd, per compartir documents i treballs; You Tube, per penjar vídeos i audiovisuals; Flick.r, per difondre fotografies sobre els projectes de recerca i d'altres activitats que es desenvolupin al CTFC, entre d'altres, i Twitter, @ctforestal per crear xarxa al voltant de la investigació forestal.

Pel CTFC la presència a les xarxes socials no és un element nou. De fet, des del Rural Living Lab, també del centre, es comparteix informació sobre qüestions relacionades amb la promoció econòmica al medi rural, així com a l'emprenedoria a partir del bloc http://rllp.wordpress.com/ i d'un perfil a Twitter @innovarural.

El bloc més genèric del CTFC, http://bloc.ctfc.cat , serà el mitjà de comunicació del centre, on es difondran les experiències pròpies del CTFC i dels seus investigadors i projectes.

Font: CTFC