dijous, 16 de desembre de 2010

El conseller Jordi Ausàs inaugura diumenge la sala polivalent de Solsona


Participaran en l’acte institucional Ramon Llumà i Jordi Riart com a exalcaldes

Aquest diumenge, dia 19, a 2/4 de 7 de la tarda, el conseller de Governació i Administracions Públiques, Jordi Ausàs, descobrirà la placa inaugurativa de la sala polivalent de Solsona. Set anys després de l’acte de col·locació de la primera pedra, la ciutat estrenarà oficialment el reivindicat equipament, obra projectada i construïda durant tres legislatures.

El pressupost d’aquesta obra, una de les més ambicioses que s’han construït a Solsona els darrers anys, ascendeix aproximadament als 4,5 milions d’euros. Han contribuït a finançar-la un préstec subvencionat pel Ministeri d’Indústria, Turisme i Comerç, el Departament de Governació, a través del Pla únic d’obres i serveis (PUOSC), el Fons Feder, el Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació, la Diputació de Lleida i l’Institut d’Estudis Ilerdencs. 

La inauguració, oberta a tota la població, se celebrarà amb un concert gratuït a càrrec de la Banda de l’Escola Municipal de Música. Tindrà una durada aproximada de 50 minuts. Prèviament, però, es farà un recorregut per les instal·lacions amb explicacions dels arquitectes, Eduard Tripiana, Joan Carol i Antoni Balaguer, i tindran lloc els parlaments institucionals. A més del conseller i l’alcalde, David Rodríguez, també hi intervindran els exalcaldes Ramon Llumà i Jordi Riart.

Així mateix, han confirmat l’assistència a la inauguració el president del Consell Comarcal, Marià Chaure; la majoria d’alcaldes del Solsonès; el diputat al Congrés i portaveu socialista de Turisme i Comerç, Fèlix Larrosa; el coordinador territorial de Governació a la Catalunya central, Antoni Casassas, el president del Patronat Comarcal de Turisme, Joan Solà, a més de diversos representants d’entitats locals.    

La sala polivalent consta d’un espai de més de 1.200 metres quadrats, que es pot dividir per a usos independents i simultanis, pensat per acollir esdeveniments culturals, socials i firals. Així mateix, al primer pis, al qual s’accedeix de forma autònoma pel carrer d’Antoni Gaudí, hi ha un auditori per a concerts de petit format, a més d’un vestíbul que es pot utilitzar com a espai expositiu.

Aquest també serà el primer immoble amb un aparcament públic soterrat. Conté 150 places, la meitat de les quals es destinarà a rotació i per a l’altra el consistori està estudiant la possibilitat de treure-les a la venda, si bé inicialment es preveia una concessió a llarg termini. Quant al conjunt de l’equipament a hores d’ara falta completar alguns acabats i millores, especialment pel que fa a l’equip de so i il·luminació escènica.

El setembre passat es van posar a prova aquestes instal·lacions amb un concert organitzat per l’associació juvenil Trenkalòs Solsona. A més, a l’octubre s’hi va celebrar la Nit del Turisme de les terres de Lleida, organitzada per la Diputació. Un cop inaugurades oficialment, el 31 de desembre serà el torn de la celebració del Cap d’Any popular, promogut per la Colla Gegantera del Carnaval. L’Ajuntament ha destinat una persona de la plantilla de personal, amb experiència en la gestió del Teatre Comarcal, al manteniment de la sala.


       Solsona, 16 de desembre de 2010
Font: Ajuntament de Solsona