dimecres, 1 de desembre de 2010

Comença SYLVAMED, un nou projecte europeu liderat pel CTFC


Marsella va acollir, a finals de novembre, el seminari d’inici del projecte SylvaMED. Es tracta d’una iniciativa transnacional de cooperació territorial europea que és liderada pel Centre Tecnològic Forestal de Catalunya (CTFC) i participada per 7 socis més de diferents regions de França, Itàlia, Eslovènia, Grècia i Catalunya.

El projecte, que es desenvoluparà des d’ara fins a 2013, pretén aportar les millores legislatives oportunes amb l’objectiu de compatibilitzar la gestió forestal sostenible amb el reconeixement i valorització dels serveis ambientals dels boscos.

És previst que les properes reunions de treball tinguin lloc a Eslovènia i a Grècia durant els mesos de juny i setembre respectivament. Allà es presentaran i definiran conjuntament les accions pilot que es portaran a terme per tal d’experimentar sobre diferents mecanismes, sistemes i incentius de pagament per serveis ambientals.

El projecte s’emmarca dins el Programa MED i és cofinançat per la UE mitjançant fons FEDER.

L’acte es va celebrar juntament amb un seminari regional sobre Boscos i aigua potable que va comptar amb la participació d’importants ponents a nivell internacional.