dimecres, 17 de novembre de 2010

Pasqual Maragall coneix ‘in situ’ els resultats del Pla de barris solsoní


L’expresident afirma que ‘la qualitat de vida dels ciutadans es juga a les ciutats, els pobles i barris’

L’expresident de la Generalitat Pasqual Maragall ha signat avui el llibre d’honor de l’Ajuntament de Solsona. Ha complert el compromís de visitar la ciutat després de no poder-ho fer, per motius d’agenda, la passada Festa Major, per a la qual va ser convidat per la corporació. Acompanyat de l’alcalde, David Rodríguez, el president del Consell Comarcal, Marià Chaure, i diversos regidors i regidores, Maragall ha fet una visita pel nucli antic, en què se li han mostrat els resultats del Pla de barris, programa que es va iniciar el 2006 sota el seu mandat.

“Al pot petit hi ha la bona confitura”, ha expressat l’expresident per referir-se a les actuacions d’àmbit municipal. “Allà on es juga la qualitat de vida és a les ciutats, els pobles i els barris, començant per baix”, ha destacat, fent al·lusió a les polítiques de suport als municipis. En aquest sentit, l’alcalde, David Rodríguez, en nom de l’Ajuntament, ha agraït la “sensibilitat municipalista” del govern que va encapçalar Maragall, “amb projectes com el Pla de barris”, al qual es va poder acollir Solsona i que “ha embellit la ciutat, contribuint a incrementar-ne les visites turístiques, a més de millorar el benestar dels veïns i dinamitzar el sector comercial”.   

Qui va ser president de la Generalitat entre el 2003 i el 2006 ha comprovat l’estat de les obres de la biblioteca comarcal i s’ha passejat pels indrets més emblemàtics del centre històric, saludant a veïns i visitants que l’aturaven amistosament pel carrer. També ha fet una parada al Consell Comarcal, a l’espai museïtzat de Cal Carreres, al Centre d’Interpretació del Solsonès, ubicat a l’Oficina de Turisme Comarcal, i al Pou de Gel. Així mateix, ha pogut conèixer la catedral, on ha estat rebut pel bisbe administrador apostòlic, Jaume Traserra; el bisbe electe, Xavier Novell, el representant del capítol catedralici, mossèn Josep Torres, i l’arxiver diocesà, mossèn Enric Bartrina.

Per finalitzar la seva jornada a Solsona, Pasqual Maragall s’ha traslladat fins a  les instal·lacions del Centre Tecnològic Forestal de Catalunya, acompanyat de la directora, Glòria Domínguez, i el gerent, Òscar Montserrat. Era l’únic president de la Generalitat de Catalunya que fins ara desconeixia l’ens de recerca solsoní.  


        Solsona, 17 de novembre de 2010