dimarts, 16 de novembre de 2010

Nota informativa, Club d'Esquí Solsona


Ara fa més de 2 anys, el Club d’Esquí Solsona va sol·licitar al Departament d’Ensenyament la possibilitat de que a la comarca del Solsonès es poguessin realitzar estudis esportius de Grau Mitjà d’esquí alpí, aprofitant les infraestructures existents a la comarca.

Finalment, aquest curs 2010-2011 hem aconseguit tancar una proposta per part del Departament que es realitzarà aquest hivern (finals de Gener i Febrer).

La proposta consisteix en la possibilitat de realització dels crèdits del BLOC ESPECIFIC per a aconseguir el CERTIFICAT de Primer Nivell d’Esquí Alpí.

L'obtenció d’aquest certificat acredita que la persona posseeix les competències necessàries per:
·        Fer la iniciació a l'esquí alpí.
·        Acompanyar persones o grups durant la pràctica esportiva
·        Promoure activitats d'esquí alpí.

Pot matricular-se d'aquests crèdits qualsevol persona que tingui realitzada qualsevol altra especialitat de Tècnic de primer nivell (futbol, bàsquet, ...).

La part teòrica es faria a l'IES Francesc Ribalta i la part pràctica a l’Estació del Port del Comte.

Per a presentar aquesta proposta hem previst una reunió informativa.

·        Lloc: Sala d'Actes del Casal de Cultura  de SOLSONA
·        Dia: el proper dissabte dia 20 de Novembre
·        Hora: les 12 del migdia

En aquesta reunió informativa el Cap d'Estudis de l'IES La Pobla (que és el centre educatiu que formula la proposta) explicarà amb tota mena de detalls la proposta i resoldrà tots els dubtes que puguin tenir les persones interessades.

Aquest cursos fins ara s’estan duent a terme al Pallars i a la Cerdanya, i poder fer-los a prop de casa sempre es un al·licient a totes aquelles persones interessades.

Des del Club d’Esquí Solsona considerem que això es un pas  important com a reconeixement de la feina realitzada en la promoció de l’esquí a la Catalunya central i que a mig termini aportarà beneficis importants per la Comarca. Per això, seguirem treballant per tal de millorar i augmentar aquesta proposta de cara als propers anys.