dijous, 4 de novembre de 2010

Mercè Llordella i Paula Martínez aconsegueixen situar-se al grup de les millors patinadores d’Espanya


Les dues patinadores del Solsona Patí Club, entrenades per Ester Fornell, han aconseguit classificar-se entre les millors d’Espanya


Els dies 29 i 30 d’octubre, a la població de Covelo (Pontevedra), es va celebrar el “LXV Campeonato de España de Patinaje Artístico de la Categoría Alevín”, amb la participació dels millors patinadors d’arreu d’Espanya. En aquesta categoria on s’hi van reunir més d’una quarantena de patinadors procedents d’Andalusia, Aragó, Astúries, Illes Balears, Cantabria, Castella – Lleó, Galicia, Madrid, Navarra, Comunitat Valenciana i Catalunya. Provinents de Catalunya hi teníem a dues patinadores solsonines del Solsona Patí Club, a la Paula Martínez i a la Mercè Llordella. Les dues patinadores van estar acompanyades per la seva entrenadora Ester Fornell. Els seus pares i un dels germans de les patinadores també les van acompanyar en aquest viatge tant important de la seva carrera esportiva.

Com a tercera temporada consecutiva, els patinadors catalans varen desplaçar-se tots junts cap al Campionat d’Espanya formant la Selecció Catalana de Patinatge Artístic de la Categoria Aleví. Es van trobar tots el dijous per la tarda a l’Aeroport del Prat per marxar junts acompanyats de la presidenta del Comitè de Patinatge Artístic, la Sra. Camí Mendoza, el delegat federatiu tarragoní secretari d’aquesta, el Sr. Antoni Alfonso, i un dels tècnics catalans, la Sra. Judith Dameson. Tots ells estaven disposats a donar-ho tot pel patinatge català i estaven disposats a anar per totes en aquesta competició, la més important a nivell estatal.

El divendres dia 29 d’octubre per la tarda van tenir lloc els entrenaments oficials. En aquests entrenaments es va deixar veure que seria una competició molt lluitada i difícil per tots els seus participants per existir un elevadíssim nivell tècnic, tots els elements realitzats a alta velocitat i amb espectaculars coreografies de tots els patinadors. Seria una competició molt però que molt difícil per tots els participants i pels jutges de la competició.

Pel matí del dissabte dia 30 d’octubre, començava pels contactes a pista on cap de les patinadores cometia greus errors i una vegada més es mostrava l’alt nivell de tots els competidors.

Paula Martínez va ser la primera patinadora de tota la competició en realitzar el seu programa curt, i el va brodar. Tots els seus elements varen ser realitzats a alta velocitat amb una bona coreografia i un difícil treball de peus en els passos, clavant un doble Metz sencer o pràcticament sencer, amb un combinat de doble salchow també sencer a gran velocitat acompanyat d’unes excel·lents cabrioles (“piruetes”). Tot el programa va estar perfecte per aquesta patinadora i va obtenir unes excel·lents puntuacions. Això ho posava difícil a totes les seves contrincants. Però hem de destacar que el fet de ser la primera és una ajuda per la patinadora al no tenir pressió però és un inconvenient per no tenir cap referència d’altres patinadors pels jutges de la competició.

Mercè Llordella sortia al final del penúltim grup, i això li feia tenir molta pressió al damunt després d’estar veient que totes les competidores estaven fent els seus exercicis sense errors. Però es va omplir de confiança després de tenir uns entrenaments previs amb petits errors, uns petits errors que tenien fàcil solució on la seva entrenadora li va indicar exactament què era el que tenia que corregir. Així ho va fer, va començar el seu programa amb una força i una gran elegància realitzant un dels millors combinats de la competició, el va seguir el seu Axel a gran velocitat i una gran cabriola d’àngel amb un gran nombre de voltes, però tot s’ho jugava al doble Metz. Amb gran decisió i velocitat es va dirigir cap el salt més difícil de la competició i el va clavar sencer, amb gran altura i amb una extremada fluïdesa, que li van seguir els passos amb gran dificultat de peus i una excel·lent cabriola baixa. La Mercè també el va brodar.

Després que tots els patinadors realitzessin el programa curt, sortirien les llistes de les classificacions provisionals i de les 34 patinadores que realitzaven el curt, tant sols les 22 millors classificades seguirien competint i patinant al programa llarg. Això era molta pressió per a tots els participants. Però finalment Mercè Llordella es posicionava en sisè lloc i Paula Martínez en el novè. Això era una notícia boníssima perquè gairebé cap de les patinadores havia tingut errors al curt i les dues patinadores solsonines sortirien al programa llarg dins de les deu millors patinadores d’Espanya.

El programa llarg va ser d’infart. Va sortir Mercè Llordella a pista amb moltes ganes de fer-ho bé, convençuda de les seves possibilitats i que era una de les millors de la competició. Va sortir a per totes brodant a la perfecció tot el que anava fent, el doble Metz del programa llarg encara va ser millor que el del curt i el doble salchow va ser excel·lent, on les cabrioles eren d’alt nivell. Tant sols va tenir un error al doble Metz del combinat però les puntuacions varen ser molt bones.

Paula Martínez va sortir també a per totes. Tots els elements que anava realitzant els feia d’allò més bé, amb un perfecte doble salchow, un bon Axel i excel·lents cabrioles d’àngel, baixa i combinada, la única diferència entre la Mercè i la Paula va ser que al primer combinat del doble salchow la Paula el va fer a menor velocitat i aleshores per ser una pista que tenia una adherència molt pronunciada va fer que el doble no fos del tot sencer, i els dos doble Metz no varen ser del tot sencers per la precipitació que va tenir en el moment de saltar-los. Però les seves puntuacions varen ser molt i molt bones perquè no va fallar absolutament res, sinó que dos dels salts no varen ser perfectes.

Finalment Mercè Llordella es va classificar setena d’Espanya (quarta millor patinadora catalana a la classificació) i Paula Martínez es va classificar onzena d’Espanya (vuitena millor patinadora catalana a la classificació). Totes dues patinadores varen estar en puntuacions molt pròximes al podi, fins i tot hem de pensar que la Mercè anava sisena del curt just per darrere de la que finalment va ser subcampiona d’Espanya.

Aquesta competició es va destacar per l’alt nivell de tots els seus patinadors i pel bon ambient viscut entre tots ells, sobretot entre els patinadors catalans.

Volem felicitar al Club Covelo Patinaxe Artistica per la seva extraordinària organització on a cap dels patinadors li va faltar de res, fins i tot en qualsevol moment tots ells tenien al seu abast fruita i aigua. També volem felicitar a tots els membres de la Federació Catalana per haver aconseguit que tots els patinadors de la selecció s’ho passessin d’allò més bé i finalment realitzessin els seus programes el màxim de bé possible. També volem agrair el gran interès del Comitè de Patinatge Artístic de la Territorial de Lleida que varen trucar-nos multitud de vegades interessant-se pel desenvolupament de la competició i de com els hi estava anant a les tres patinadores lleidatanes, felicitant-nos tant pel resultat del curt com pel resultat final de la competició. 

La seva entrenadora Ester Fornell sabia que tant la Paula com la Mercè estaven molt ben preparades però mai imaginava que realment fos tant alt el seu nivell i que ho demostressin així al Campionat d’Espanya, i està molt orgullosa del treball fet durant tota la temporada havent seguit una planificació molt acurada veient que la feina de tots ha estat tant ben feta, tant a nivell de preparació física, com tècnic, com artístic, com la feina feta per l’equip tècnic donant  un gran valor afegit al treball realitzat per les dues monitores de l’entitat: la Montse Auguets i la Jèssica H. Pallarès (una part d’aquest èxit també és gràcies a vosaltres). També vull felicitar i agrair als pares de la Mercè (el Jesús i la Rosa), al germà de la Mercè (el Xavi) i als pares de la Paula (el Jose i la Pili) per haver fet que aquest viatge hagi sigut extraordinari, deixant a part el resultat, sobretot pels bons moments viscuts i per la multitud de moments divertits que hem tingut (repetint el que varem viure a Bèlgica i Holanda).  

Ester Fornell amb la Mercè i la Paula


 
Moltes felicitats Mercè !                                                  Moltes felicitats Paula !

Moltes felicitats a les famílies de la Mercè i de la Paula !

Moltes felicitats Solsona Patí Club !