dimecres, 17 de novembre de 2010

Joan Puigcercós omple de gom a gom la sala d'actes del Gran Sol


Esquerra celebra l'acte de campanya a Solsona amb Joan Puigcercós i més d'un centenar d'assistents

El president i candidat d'Esquerra a la presidència de la Generalitat, Joan Puigcercós, va omplir la sala d'actes del Restaurant Gran Sol de Solsona en la celebració de Solsona de l'acte de campanya per a les Eleccions al Parlament 2010.
Puigcercós va dir als assistents de Solsona i comarca que «el que demanem és un punt d'inflexió pel país, un canvi d'actitud, i això ho aconseguirem si tenim un país cohesionat» perquè, va continuar «la república catalana comptarà amb tothom». Tot seguit, i referint-se a la independència, el líder republicà va afirmar que Catalunya només serà independent «si som un sol país i un sol poble, si tothom té clar que la Catalunya independent genera oportunitats».
En aquest sentit, Puigcercós va reblar que a casa nostra estem mancats de llibertats, que l'Estat ens oprimeix com a país i que «per ser lliures i generar oportunitats hem de prendre decisions valentes», referint-se ara a la necessitat de votar en un referèndum d'independència i poder decidir, democràticament, si volem que Catalunya sigui un estat de ple dret, social democràtic i independent.

“Esquerra s'adreça als que miren cap a Catalunya, els que volen decidir lliurement el seu futur”, Joan Puigcercós

El candidat va demanar el vot per Esquerra defensant que «el 28N és a veure qui decideix, si Esquerra o PP», ja que la tercera força més votada tindrà una forta capacitat de decisió al Parlament i «nosaltres volem ser el partit que condicionarà la força més votada».
Finalment, Joan Puigcercós va fer referència als casos de corrupció com a un mal exemple de gestió política i com a un exponent generador de desafecció política, «perquè amb els impostos que tots paguem no s'hi juga», però també va criticar que els altres partits inverteixin en excès en la campanya electoral. Segons Puigcercós, amb els diners que finança la Generalitat de Catalunya n'hi ha prou per a que un partit pugui finançar la seva campanya electoral, i va reblar que «només aquells que allarguen més el braç que la màniga necessiten fer ús de les donacions anònimes».
Va cloure el candidat que «s'ha de triar entre la Catalunya dels interessos o la Catalunya dels principis perquè som l'únic partit amb les mans netes i ens podem equivocar però estem aquí per servir la gent».Carles Montoriol, Josep Colell, David Rodríguez, Joan Puigcercós, Isabel Roca i Josep Maria Esquerda (senador d'Esquerra per la circumscripció de Lleida)
Gerard Bajona i Marquès
Esquerra del Solsonès