dimecres, 24 de novembre de 2010

El consistori solsoní revisa el protocol d’actuació per a nevades per agilitar-ne el dispositiu


Es distribueixen els mitjans tècnics disponibles per zones de la ciutat

El Comitè municipal d’emergència de Solsona ha revisat el Manual d’actuació per a nevades amb la finalitat d’ampliar la capacitat de reacció davant d’un temporal de neu i agilitar la posada en marxa del dispositiu. El document se sotmetrà a la consideració del Ple aquest dijous. La principal característica del nou protocol és la distribució dels mitjans tècnics disponibles per zones del municipi, tot i que també s’han establert diferents àmbits d’actuació dins el nucli antic i s’ha inclòs en el mapa tota la zona del Vinyet.

Ahir al vespre es va dur a terme a l’Ajuntament una reunió del Comitè, conduïda per l’alcalde, David Rodríguez, amb els propietaris de maquinària apta per retirar neu per exposar-los el pla d’emergència. Hi van assistir una dotzena de propietaris. Tal com va exposar Rodríguez, s’ha ampliat el mapa de zonificació amb vials que no hi eren inclosos i s’ha engrandit la zona d’intervenció al nucli antic i tot l’àmbit rural.

“La idea consisteix a dividir el municipi per zones d’intervenció, a partir de vials principals i d’altres de secundaris, perquè cada mitjà tècnic sàpiga per on ha de començar a treballar”, assenyala l’alcalde. Sobre el mapa s’ha distribuït la ciutat en una desena d’àmbits, de manera que “es garanteix una capacitat de reacció molt més ràpida que en les ocasions anteriors”.

Precisament, en l’última nevada, el mes de març d’enguany, el grup municipal de CiU va criticar l’executiu local per la “manca de previsió i de capacitat d’instrumentalitzar la planificació existent”, segons va afirmar el portaveu de la formació, Jordi Riart. Per la seva banda, l’equip de govern va fer un balanç positiu dels resultats del protocol d’actuació, en què es van destinar una trentena d’efectius i sis màquines. No obstant això, es va evidenciar la necessitat d’ampliar el manual d’emergència, tal com s’està fent en aquests moments.

Cobertura del Vinyet
El Vinyet era una de les zones que quedaven menys cobertes en el Manual d’actuació per a nevades. Per aquest motiu, se n’han identificant els camins públics principals, que porten a un nombre més important d’habitatges o que registren un trànsit més important, i aquells secundaris. Són considerats principals els de Santa Llúcia; la depuradora, Cal Xerill, Cal Titarro i Cal Xacó; Cal Barceló, Ca l’Àliga, Cal Sallart i Ca l’Hilari; de la Creu Blanca fins a Cal Billot; Cal Santandreu, Cal Sastre Quel, mas Vent Serè fins a Can Mascaró, i el de Cal Pateto fins a Cal Magí –aquest darrer, atesa la presència d’un centre educatiu.
Reunió amb propietaris de maquinària apta per retirar neu, ahir a l’Ajuntament

       Solsona, 24 de novembre de 2010
Font: Ajuntament de Solsona