dimarts, 9 de novembre de 2010

El conseller Maragall s’avé al canvi de la setmana blanca al Solsonès reivindicat per la comunitat educativa


També anuncia la posada en marxa del procés de licitació de la nova escola El Vinyet
 
Expressions de satisfacció en finalitzar la sessió del Consell Escolar Municipal de Solsona d’avui. De forma extraordinària, s’ha reunit amb el conseller d’Educació, Ernest Maragall, que aquesta tarda ha fet la seva primera visita oficial a la ciutat. Després d’uns quants mesos de debat i de reivindicacions de la comunitat educativa del municipi, Maragall ha acceptat de grat canviar les dates de la setmana d’interrupció del març perquè coincideixi amb els dies forts del Carnaval. L’alcalde, David Rodríguez, s’ha mostrat molt satisfet en comprovar que ‘tots els interrogants educatius de la ciutat estan encarrilats’.  

“Hem acordat que no hi ha cap obstacle per atendre l’aspiració que la setmana d’interrupció de febrer i març al Solsonès coincideixi amb el Dimecres de Cendra”, ha afirmat Ernest Maragall aquesta tarda, just després de reunir-se amb el Consell Escolar Municipal de Solsona. El titular d’Educació, acompanyat de la directora dels Serveis Territorials, Dolors Collell, ha admès que aquest plantejament segueix un “bon criteri” des del vessant pedagògic. Ha afegit que aquesta decisió, però, s’ha de poder aplicar coherentment a tota la comarca per evitar distorsions amb els serveis complementaris, com el de transport i menjador.

D’aquesta manera es dóna resposta a la inquietud manifestada a Solsona i el conjunt de la comarca per evitar perdre dues setmanes d’aprofitament escolar, especialment per a l’alumnat de secundària. Inicialment s’havia previst que la interrupció escolar fos la setmana del Dijous Gras al conjunt de les comarques centrals i les dates s’alternessin biennalment. Tanmateix, el Departament ha escoltat la demanda solsonina de considerar l’excepcionalitat de la comarca atenent a l’arrelament del Carnaval.

Abans d’entrar a l’edifici consistorial, el conseller ha estat rebut per prop d’un centenar d’alumnes de l’Institut Francesc Ribalta manifestant-se a favor de la modificació de la setmana blanca. Tots corejaven la cançó carnavalesca “A Solsona, bona gent” i molts ho feien vestits amb les bates de la festa.

En marxa el procés per a una nova escola

El conseller també ha avançat avui que està en marxa el procés de construcció de l’edifici definitiu de l’escola El Vinyet. Des del mes passat, l’empresa pública GISA té l’encàrrec formal de licitar-ne el projecte i és previst que a final d’any ho hagi fet. Es calcula que abans de final de curs el Departament d’Educació tindrà el projecte damunt la taula per ensenyar-lo a la comunitat educativa. “És un procés imparable”, ha reblat Maragall.

D’altra banda, també s’ha parlat avui de la necessitat de preveure l’ampliació de places de secundària davant la perspectiva de creixement. En aquest sentit, una de les possibilitats que sospesa la Generalitat és l’habilitació d’un institut escola al mateix punt on es construirà l’escola El Vinyet. Per ara no és una decisió en ferm, però sí “una hipòtesi”, tenint present que al terreny de la Cabana del Màrtir hi ha l’espai suficient.

Prèviament, aquesta tarda el titular d’Educació ha visitat les instal·lacions del col·legi Setelsis, comprovant el resultat de l’ampliació del pati en 2.170 metres quadrats, juntament amb l’alcalde, David Rodríguez, la directora del centre, Roser Fons, la regidora d’Educació, Encarna Tarifa, i altres regidors i membres de l’equip directiu de Setelsis.

L’alcalde assegura que l’Ajuntament està “molt satisfet” en constatar que “tots els interrogants educatius de la ciutat estan encarrilats”. Rodríguez destaca el procés de construcció de l’escola El Vinyet, però també el fet que es disposi d’un esbós de la fórmula d’ampliació de places de secundària. Això s’afegeix a la resolució de la problemàtica generada per les dates de la setmana festiva del Carnaval i al fet que, definitivament, s’hagi pogut estrenar el pati de Setelsis, “al cap de molts anys d’intentar correspondre a la comunitat educativa i l’AMPA de la primera escola pública de la ciutat”.

           


Solsona, 9 de novembre de 2010
Font: Ajuntament de Solsona