dimecres, 10 de novembre de 2010

El conseller Huguet es reuneix amb empresaris del Solsonès per escoltar les necessitats de la nostra comarca


Huguet subratlla la importància de la recerca i la innovació en un moment com l'actual, i la gran capacitat de màrqueting que ofereix internet, com a dos elements clau per afrontar la crisi i superar millor la difícil situació econòmica

Josep Huguet, conseller d'Innovació, Universitats i Empresa de la Generalitat de Catalunya, ha visitat el Solsonès per reunir-se amb diversos empresaris de la comarca i abordar millor la situació de crisi que vivim. En primera instància, Huguet ha fet referència a la possibilitat de promoure el negoci a internet, una gran via de màrqueting empresarial encara poc explotada i que pot aportar més vendes i més producció. En aquest sentit, ha remarcat que la recerca i la innovació són essencials, i ha reblat que “aquells que innoven són els que pugen, malgrat la crisi, quan la resta d'empreses baixen”.

Huguet també ha parlat del producte autòcton català i artesà com un producte imbatible: “Els catalans tenim un gran catàleg de productes que només produim nosaltres, són productes autòctons i que no tenen, ni poden tenir, competència a l'estranger”, ha especificat el conseller. Per aquest motiu, el conseller ha donat importància a promocionar el nostre producte autòcton a l'estranger, sense por, ja que “el que cal és innovar (també en promoció), sortir a fora, i situar-se en el mercat internacional, ja sigui utilitzant el màrqueting d'internet o els mètodes tradicionals”.

L'associacionisme empresarial, ha dit, també és una necessitat important per a les empreses petites, pymes i microempreses, fet que acaba esdevenint una solució per retrobar-se millor i en millors condicions amb el seu mercat. Ha recomanat als empresaris i professionals: “associeu-vos, sense por; i si trobeu una associació que no s'adiu a les vostres necessitats, intenteu-ho en una altra. En això no hi ha fórmules exactes i cal temptejar fins que trobeu aquella que s'adequa millor als vostres interessos”. Pel que fa al sector de la construcció, ha afirmat que “continuarà havent-hi feina, ja que un repte que tenim és dotar de més accessibilitat i sostenibilitat als edificis existents”.

El conseller també ha volgut remarcar que cal que el pròxim govern de la Generalitat avanci en la implantació de la declaració responsable, per tal de reduir el pes de la burocràcia administrativa sobre les empreses i els professionals. “Omplir cada vegada més documentació, tant per part de l'empresa com de l'administració, va en contra de la competitivitat de l'economia catalana” ha expressat el conseller.

Tot seguit, s'ha explicat que s'ha invertit gairebé 3 milions d'euros a la comarca del Solsonès en matèria de recerca, indústria, turisme, comerç i artesania (veure taula següent). S'ha ofert als assistents que hi estaven interessats a enviar-los la informació amb les partides d'inversió més  detallades. 


 
Finalment, en clau nacional, el conseller Huguet ha explicat que “calia entrar al govern i fer l'Estatut per demostrar que no teníem altra sortida. La solució única per aconseguir el concert econòmic, ara mateix, és a través de la independència, perquè el Tribunal Constitucional (TC) ja ens ha sentenciat la possibilitat de tenir-lo”. “De fet, el concert era un pilar central de l'Estatut, però el pacte del Mas-Zapatero se'l va carregar”, ha reblat.

Huguet ha matisat que “hem hagut d'esperar 23 anys, d'ençà que es va perdre l'oportunitat de tenir el concert en el mateix moment que els bascos l'aconseguien, per situar el problema sobre la taula de la Generalitat i conscienciar el nostre país que arrosseguem aquest problema de fa 30 anys!”.
Font: Gerard Bajona i Marquès