dijous, 18 de novembre de 2010

El Consell del Solsonès encara la celebració dels 600 anys del Palau Llobera


La convocatòria d'un concurs pel logo identificatiu, pas previ per a commemorar aquesta efemèride durant el 2011, segons el responsable de Cultura, Albert Muntada

Amb motiu dels 600 aniversari del Palau Llobera, l'any vinent, el Consell Comarcal del Solsonès ha obert una convocatòria per a trobar un logotip identificatiu, que serveixi per a commemorar aquesta efemèride. Albert Muntada, vicepresident i responsable de l'àrea de Cultura, ha explicat que "s'estan programant tota una sèrie d'accions al llarg del 2011, per a celebrar aquests 6 segles d'història del Palau Llobera, que va ser construït a partir dels diners que va deixar en testament  Francesca de Llobera l'any 1411, amb la intenció d'encabir-hi un hospital dedicat als pobres".

En el decurs d'aquests 600 anys, l'edifici ha acollit diverses activitats i institucions: l'hospici de pobres esmentat, un col·legi fundat per l'orde dels dominics, la Universitat Literària de Solsona, un hospital de sang, el seminari, els germans de les Escoles Cristianes, escoles vàries, i la seu del Consell Comarcal del Solsonès a partir del 1989.

Ara, per tal de rememorar aquella data del 1411, "des d'aquest ens volem oferir diverses activitats i actes, entre els quals recuperarem l'entrada del palau per la plaça del Consell, accedint directament al pati gòtic", segons assegura Muntada.

El concurs és obert a tothom qui ho desitgi. El disseny resultant haurà de tenir alguna relació (des d'un detall fins a la totalitat) amb l´'edifici del Palau Llobera. Els participant tenen de temps fins al 17 de desembre per poder lliurar els treballs a la recepció del Consell Comarcal del Solsonès, segons les bases existents. El guanyador del logotip rebrà un premi únic de 150 €.