dimecres, 10 de novembre de 2010

El Centre Sanitari del Solsonès participa en la Primera Jornada Científica de la Catalunya Central sobre Fibromiàlgia, Síndrome de Fatiga Crònica i Sensibilitat Química.


L’acte se celebrarà el proper divendres 19 de novembre al Centre Tecnològic i Forestal de Catalunya i comptarà amb la presència de prestigiosos experts sobre el tema

El proper divendres 19 de novembre es celebrarà la  Primera Jornada Científica de la Catalunya Central sobre Fibromiàlgia, Síndrome de Fatiga Crònica i Sensibilitat Química Múltiple a Solsona, a la Sala d’Actes del Centre Tecnològic i Forestal de Catalunya.

L’objectiu d’aquesta jornada, en que participa el Centre Sanitari del Solsonès,  pretén ser un fòrum obert i permanent de debat científic i mèdic, sobre aquestes patologies, amb l’objectiu de facilitar el contacte entre els professionals implicats en aquestes patologies i la formació continuada d’aquelles persones que hi estan vinculades. També pretén donar una informació actualitzada  als afectats i a les seves famílies. La direcció científica de la jornada és a càrrec del Dr. Antoni Fernàndez i Solà i la responsable de la coordinació de la jornada és Rosa Colilles i Solé

El programa de la jornada s’iniciarà a les 9.00 hores del matí amb la rebuda dels assistents, a continuació a les 9.30 hores el President Executiu del Centre Sanitari del Solsonès, Albert Muntada inaugurarà la Jornada. És previst que a les 9.45 hores la Dra. Violant Poca i Dias, Cap de Servei de Reumatòloga del Institut Ferran de Reumatologia imparteixi la xerrada “Últims avenços en el tractament de la Fibromiàlgia”. Un cop finalitzada la primera xerrada, els assistents gaudiran d’un temps de pausa per esmorzar. A les 11.30 hores el Dr. Ferran J. Garcia Fructuoso, Director científic i Reumatòleg de l’Institut Ferran de Reumatologia impartirà la ponencia titulada “Paper del virus XMRV en l’etiologia de la SFC”. Posteriorment la Dra. Anna M. Cuscó i Segarra, Metgessa i experta en SQM de l’Institut Ferran de Reumatologia presentarà la ponència titulada “Sensibilitat Química Múltiple.

Finalment, a les 13.45 hores, el President del Consell Comarcal del Solsonès, Marià Chaure conclourà la Jornada Científica de la Catalunya Central sobre Fibromiàlgia, Síndrome de Fatiga Crònica i Sensibilitat Química Múltiple.

Les inscripcions a la jornada són gratuïtes, i els interessats que vulguin assistir poden enviar un correu electrònic a MINTONI@terra.es o bé trucant al telèfon 973 481172 i demanar per el Dr. Fernandez o per Rosa Colillas. Les places són limitades. La Jornada Científica de la Catalunya Central sobre Fibromiàlgia, Síndrome de Fatiga Crònica i Sensibilitat Química Múltiple serà possible gràcies a la col.laboració del Consell Comarcal del Solsonès, l’Ajuntament de Solsona, el Centre Tecnològic i Forestal de Catalunya, a l’ACAF, a SOLSFC i SERVIER.