dimecres, 24 de novembre de 2010

"Carta oberta a la gent de Solsona i el Solsonès", Isabel Roca i Guitart. ERC


Benvolguts, benvolgudes,
Em dirigeixo per primera vegada en aquesta campanya a les eleccions al Parlament de Catalunya a vosaltres, gent de Solsona i comarca, per demanar-vos una petita reflexió davant del moment important que viurem aquest proper diumenge.
Sóc dona, jove, d’esquerres i independentista, per això sóc d’ERC, jo ho tinc clar, ja fa temps, i en aquests moments més que mai. Esquerra durant aquests anys de govern ha treballat de valent perquè als catalans se’ns respecti, perquè les persones d’aquest país tinguin una vida una mica més fàcil. Hem estat a prop dels que es formen, dels que treballen i dels que no troben feina, dels emprenedors o dels que necessiten atencions especials...
ERC ha defensat la llengua i la cultura en totes les seves vessants possibles, hem eliminat l’impost de successions per als treballadors i les classes mitjanes, hem impulsat i donat  suport a qui més ho necessitava amb la Llei de Serveis Socials, hem fet la primera Llei d’acollida, amb la integració de la gent nouvinguda mitjançant la nostra llengua. I tantes i tantes altres accions des del Govern del nostre país. S’ha fet molt bona feina i la gent ho ha de saber.
Ara, per poder tirar endavant en aquests moments, eliminarem les traves burocràtiques agilitzant els tràmits per a la creació de nous negocis. Impulsarem i recolzarem els sectors estratègics de l’economia, com la pagesia de la nostra comarca, o les noves tecnologies, tan vitals avui en dia, i seguirem promovent amb encara més força l’equilibri territorial. Aquest govern ha estat un govern municipalista amb moltíssimes actuacions i inversions. Alcaldes de tots colors així ho reconeixen.
Durant la legislatura, amb les visites periòdiques de la diputada Laura Vilagrà i durant aquesta campanya, Esquerra ha estat en contacte amb molts sectors de la nostra comarca, com la pagesia, botiguers, empresaris, entitats, per escoltar-los, per copsar les seves inquietuds, hem prioritzat el contacte directe amb la gent més que grans mítings o inacabables escrits a la premsa. Ha estat molt profitós.
En relació a Espanya, s’ha demostrat el que durant molts anys ja sabíem o intuíem: ja no hi tenim res a fer. Les lleis espanyoles no ens respecten com a nació, ni la llengua i cultura pròpies. I l’espoli fiscal? I la sentència del Tribunal Constitucional? Hem de recordar l’esperit de la manifestació del 10 de juliol? Només responem quan sentim directament la trepitjada?
ERC ha de poder condicionar el proper govern perquè convoqui un referèndum, i que els catalans decidim el nostre futur. No podem fer un pas enrere. Pel nostre país, per tota la gent que hi viu i treballa, pels nostres fills, per la gent que somiava i els que continuarem somiant veure una Catalunya lliure...
Ara és el moment de la GENT VALENTA, més que mai!

 Isabel Roca i Guitart
Membre de la candidatura d’ERC al Parlament