dimecres, 3 de novembre de 2010

Ariadna Fortes i Montse Auguets damunt del podi a la Copa Lleida, Solsona Patí Club


Les dues patinadores del Solsona Patí Club aconsegueixen plaça directa cap a la Copa Catalana

El passat diumenge dia 24 d’octubre per la tarda, el Solsona Patí Club va organitzar la Copa Lleida al costat de la Federació Catalana de Patinatge – Territorial de Lleida, reunint prop de 20 patinadors lleidatans.

Aquesta competició reuneix a tots els patinadors de Categoria Territorial o Nacional que no han optat a participar al Campionat Provincial de Lleida o bé que han participat al campionat provincial però no han aconseguit classificar-se pel Campionat de Catalunya de la seva categoria. Per aquest motiu hem de remarcar que aquesta competició no reuneix a tants patinadors perquè tots aquells que han participat al provincial i s’han classificat pel de Catalunya no poden optar a Copa. També volem destacar que els tres millors classificats de cada categoria tindran plaça per participar a la Copa Catalana que es celebrarà els propers dies 6 i 7 de novembre, també a la ciutat de Solsona. 

El Solsona Patí Club ha estat representat en aquesta competició per Ariadna Fortes a la categoria Juvenil, i per Montse Auguets a la categoria Júnior.

Ariadna Fortes va sortir amb molta força al seu programa curt, però al mateix temps aquesta vegada tenia l’objectiu d’intentar realitzar mig programa de forma pràcticament perfecta, i així ho va fer. Va realitzar molt correctament els tres primers elements però després va fallar en dos dels tres següents. Finalment l’Ari havia aconseguit superar l’objectiu marcat en aquesta competició al programa curt, però es va situar sisena i última en la classificació provisional. Però això no era cap problema perquè tant l’entrenadora com ella estaven molt satisfetes per haver superat els objectius marcats, encara que la classificació no ho mostrés. Aquest fet li donava molta força i seguretat per afrontar el programa llarg.

Montse Auguets va tornar a competir després de més de tres mesos sense fer-ho, i ho va fer d’allò més bé aconseguint realitzar un bon programa curt destacant el seu combinat de salts que va estar d’allò més bé acompanyats de la resta de salts del programa i d’unes bones cabrioles. També volem destacar que està millorant molt la seva velocitat per anar a realitzar tots els elements tècnics, fet que hem de destacar ja que actualment fa que les coreografies s’hagin de retocar dia a dia. Després del curt la Montse estava situada en primera posició provisional a l’espera del programa llarg. 

El programa llarg de l’Ari havia de tenir el menor nombre d’errors possible, i varem marcar com a objectius intentar realitzar un programa llarg que tant sols contingués dos errors en el total de més de deu elements tècnics dins el seu programa. Doncs l’Ari ho va aconseguir, tant sols va tenir un error fallant un dels salts acompanyat d’una coreografia espectacular amb una gran expressivitat digna dels millors patinadors, tot això va fer que es situés en segon lloc del programa llarg i finalment ens donés la sorpresa de proclamar-se Tercera Classificada de la Copa Lleida de la Categoria Juvenil. Això li dona accés a la Copa Catalana que molt aviat es celebrarà també a Solsona.

La Montse tenia un gran repte que era aguantar el programa llarg, cosa que era un fet molt complicat perquè un programa llarg ple de salts i cabrioles després de tant temps sense competir es fa costa amunt. A més la Montse sempre es posa més dificultats, que es realitzar tots els programes amb el mínim marge d’error possible. Ho va aconseguir, i finalment es va proclamar Campiona de la Copa Lleida de la Categoria Júnior. Aquest fet li dona també accés a la Copa Catalana que es celebrarà el proper cap de setmana.

Molts patinadors del Solsona Patí Club van venir a ajudar i animar a les seves amigues i companyes, i també van donar un cop de mà a la cloenda de la competició. Els patinadors que van estar allí van ser: Jèssica H. Pallarès, Patrícia Cases, Gemma Colilles, Paula Martínez, Mercè Llordella, Laia Pallarès, Núria Navarro, Arnau Albets, Marina Albets i Paula García.  Altres patinadors de la nostra entitat no van poder donar un cop de mà a causa de compromisos familiars, lesions o malaltia.

Durant gran part de la tarda varem tenir la gran col·laboració de Lluís Closa que ens va realitzar un excel·lent i extens reportatge fotogràfic de tota la competició, fet que volem agrair de tot cor.

També volem agrair a la Regidora de Cultura i Joventut, la Sra. Sara Alarcón i Postils, que va disculpar en nom de l’Alcalde de Solsona i del Regidor d’Esports fent-nos arribar que cap dels dos no havien pogut assistir a causa d’altres compromisos, i ella va estar en el seu lloc per l’entrega de trofeus interessant-se en tot moment pel patinatge solsoní. També volem agrair al Sr. Joan Solà i Bosch, Vicepresident segon i Conseller d’Esports, Joventut i Desenvolupament Rural del Consell Comarcal del Solsonès, per haver estat present durant bona part de la competició interessant-se també pel patinatge artístic a la ciutat i a la comarca, i per haver participat a la cloenda de la competició donant trofeus als guanyadors.

Volem donar un agraïment molt especial a tots els pares i familiars dels patinadors del Solsona Patí Club per la seva gran ajuda i col·laboració per l’organització d’aquesta competició. També volem agrair al Restaurant El Cobert per haver-nos col·laborat i per haver donat tantes facilitats als patinadors que havien de participar i competir en aquest esdeveniment esportiu.

podi amb Ariadna Fortes situada al tercer esglaó de la classificació a la categoria Juvenil 

Montse Auguets aixecant el trofeu de campiona Júnior de la Copa Lleida

patinadors que van col·laborar amb l'entitat per la cloenda de la competició acompanyats per les dues patinadores que van prendre part a la competició (Ari i Montse) i per la seva entrenadora Ester Fornell acompanyada per les seves filles (Clàudia als braços de la seva mare i Paula amb el mallot i els patins posats al mig de la fotografia)

Moltes felicitats Ari i Montse ! Totes dues cap a la Copa Catalana !