dimarts, 9 de novembre de 2010

Activitat a l'arxiprestat Solsona-Morunys del 13/11 al 20/11


CASTELLVELL
Missa mensual.- Avui diumenge, 14 de novembre, a les 4 de la tarda

LA SELVA
Festa de Sant Martí de les Serres.- Aquest diumenge, 14 de novembre, a la 1, Missa a la capella de les Serres.
Festa de Sant Climent.- Diumenge vinent, 21 de novembre, a la 1, Missa a l’església parroquial per celebrar el nostre Patró.

LLINARS
Festa de Sant Iscle i Santa Victòria.- Dimecres, 17 de novembre, a les 12, Missa en honor dels Sants Patrons.

PREIXANA
Visita al Cementiri.-  Avui diumenge,  dia 14, a les 10, Missa i visita la Cementiri.

SANT JUST-JOVAL
Festa de Sant Martí.- Avui diumenge, dia 14, celebrarem la festa patronal de Sant Martí a l’església de Joval. La missa serà a 2/4 de 12 del migdia.


VALLFEROSA
Sant Martí de Salomons.- Avui diumenge, 14 de novembre, a les 11, Missa a la capella de Sant Martí de Salomons.

SOLSONA
Jornada de Germanor i Dia de l’Església Diocesana 2009.- Diumenge que ve, 21 de novembre, a totes les misses es farà la col·lecta pel sosteniment de l’Església al Bisbat de Solsona, com ho faran també en les demés diòcesis de Catalunya. 
“Pertanyem a una diòcesi, porció del poble de Déu, presidida pel Bisbe, pertanyem a una parròquia on vivim la fe i donem testimoniatge.
Cal que l’Església disposi dels mitjans necessaris per tal que els qui hi acudeixen a la recerca d’ajuda hi puguin trobar una resposta adequada. La col·laboració dels catòlics i dels qui valoren la seva labor és indispensable. En aquestes circumstàncies és, més que mai, expressió del vostre compromís eclesial. Tots hem de participar en l’Església i col·laborar en el seu finançament. Tots som necessaris” Mons. Jaume Traserra.
Enguany el lema és aquest: L’Església, comunitat de fe, caritat i esperança”.

Catequesis per a  joves i adults.- Van continuant, amb satisfacció dels participants, les catequesis per a joves i adults a la Casa de la Parròquia. Unes catequesis que només pretenen acostar-nos a Jesús, Camí, Veritat i Vida. Cada dilluns i cada dimecres de 2/4 de 9 a 2/4 de 10 del vespre. Recordeu que us hi podeu incorporar sempre que vulgueu, encara que no hàgiu assistit a les primeres sessions, com també si només ho voleu provar un dia. Les portes estan obertes.

Adoració al Santíssim.- Els dimarts a la Catedral, de 2/4 de 6 a 2/4 de 8 del vespre, amb quietud i silenci. També es fa una estona de pregària per les vocacions sacerdotals.

III JORNADA DIOCESANA DE FORMACIÓ

Tema: Càritas... Necessària, urgent, possible

A càrrec de Mn. Antoni Deulofeu

DIA: 20 de Novembre del 2010

HORA:  10,30 h del matí (Finalitzarà a les 12 h)

LLOC: SOLSONA. Casa de la Parròquia – Passeig Pare Claret, s/n.

Nota: Aquesta sessió formativa està oberta a tothom.

Festa de Santa Cecília a Casserres.- El dilluns, 22 de novembre, en honor de la patrona de la música, trobada de capellans i seglars a Casserres. Missa a 2/4 de 12, a l’església parroquial,  presidida per Mn. Marc Majà. Tot seguit Vetllada artístico-musical i dinar de germanor a l’Espai Sant Pau.

Cadena de pregària per les vocacions.- A cada Bisbat li toquen tres dies sencers. Al nostre: Dijous dia 4 (ja ha passat), Diumenge dia 14 i Dimecres dia 24. Es pot pregar sol o en comunitat, a qualsevol hora del dia o de la nit, i a qualsevol lloc. L’important serà pregar i sentir-nos en comunió. Si algú vol comunicar l’hora en què pregarà pot dir-ho a Núria Compañó 619 234 30, o bé, a Mn. Lluís Tollar 667 079 829.  Reflexió d’enguany: Arrelats i edificats en Crist, ferms en la fe”.

Ordenació episcopal
El dimecres, dia 3 de novembre, vam assabentar-nos del nomenament de mons. Xavier Novell i Gomà com a nou bisbe de Solsona. El senyor Bisbe mons. Jaume Traserra ho anunciava amb aquestes paraules: “És un motiu d’alegria que un sacerdot del nostre presbiteri hagi estat escollit com a successor dels Apòstols, per a presidir la Diòcesi de Solsona”. L’endemà mateix, el nou Prelat ja anunciava que l’ordenació episcopal es faria a la Catedral el dia 12 de desembre a 2/4 de 5 de la tarda. Serà un fet extraordinari. Ja des d’ara preparem-nos per a celebrar-ho i disposem el nostre cor per ajudar-lo.

MISSES ENCOMANADES
SANT LLORENÇ: Dia 15.- Per Adelaida Pascuet Costa. Dia 16.- Pel Pep de cal Vermell. Dia 17.- Per Ramon Comellas. Dia 18.- Per Joan Solé Melé i Lurdes Bové Reig, Jaume Rovira Palau. Dia 19.- Per Mn. Joan Costa Pujol. Dia 20.- Ànimes. Donant. Dia 21.- Per Mn. Joan Costa Pujol, Miquel Ribera Solà.
SOLSONA: Dia 13.- A 2/4 de 7 de la tarda, per Lluís Vantolra Vila. A les 8 del vespre, per Pepita Aldabó Mallol (2n a.). Dia 14.- A les 10 del matí, per Valentí Camps Cases, Mn. Josep Malé Casafont, Manel Barat Orrit (1r a.). A 2/4 de 12, per Martí Plana Sort, Lluís Vantolra Vila, Valentí Camps Cases, Manel Barat Orrit (1r a.), Gabriel Espuga Sala, Mn. Josep Malé Casafont, Antonio Solé Espuga i família. A 2/4 d’1, per Manel Barat Orrit (1r a.), Josep Colell Matiñó, Fidel Cases Parcerisa. Dia 17.- A les 10 del matí, pels esposos Joan Cots Colell (7è a.() i Maria Torramorell Parramon. Dia 19.- A 2/4 del 8 del vespre, pels esposos Carme Bernal i Juan Ordóñez i família. Dia 20.- A les 10 del matí, per Pedro Tamames Arenales i família; esposos Pere Serra Vila i Àngela Jounou Viladrich.