dimarts, 19 d’octubre de 2010

Solsona posa en marxa una nova campanya de recollida d’aliments


Es poden deixar els productes en una desena d’establiments que hi col·laboren

Des d’aquesta setmana i fins a mitjan mes de novembre, la ciutadania de Solsona pot col·laborar a nodrir el banc d’aliments del Pla d’emergència social. L’Ajuntament, juntament amb Creu Roja del Solsonès i Volem Feina, posa en marxa una nova campanya de recollida d’aliments. S’hi han adherit un total de nou establiments del municipi, que condicionen un espai perquè la clientela hi dipositi els productes.

Aquesta iniciativa, que ja es va fer el Nadal passat, porta per títol Aliments solidaris i consisteix en la recollida de productes de llarga durada. Concretament, es demana conserves (tonyina, sardines i tomàquet), oli, sucre, sucs i galetes. Els punts on es poden deixar són les botigues Cal Baldomero, Ca la Carme Gras, Cal Coll, Cal Feu, Fruits Taribó i Bon Àrea i els supermercats Caprabo, Llobet i Roges.

La regidora d’Acció Social, Clara Agut, agraeix la col·laboració desinteressada dels establiments, que “faciliten una acció solidària en què molta gent està interessada”, i que “no sabia com fer-nos arribar els aliments”. Agut constata la viabilitat del banc d’aliments: “és un programa social que encara fa molta falta, ja que les famílies usuàries van variant, però continua havent-ne”. Durant el 2010 se n’han beneficiat una quarantena de famílies. En aquests moments en fan ús una dotzena, entre les quals hi ha 21 infants.

El banc d’aliments és gestionat per Creu Roja, si bé les valoracions de les famílies que en poden ser beneficiàries les fan els Serveis Socials de l’Ajuntament i Càritas, on s’han d’adreçar els ciutadans que vulguin acollir-se a aquest servei.

Aquesta iniciativa forma part del Pla d’emergència social, un projecte iniciat l’estiu de l’any passat per ajudar aquelles famílies més greument afectades per la crisi econòmica, que no poden cobrir les necessitats més bàsiques. A més de l’Ajuntament, Càritas i Creu Roja, hi col·laboren el Consell Comarcal del Solsonès, el Consell de la Gent Gran, Mans Unides, el Rotary Club de Solsona, el Solsonès Obert al Món, Volem Feina, el setmanari Celsona Informació i la Diputació de Lleida. Els nou primers mesos del 2010 se n’han beneficiat 45 famílies, dels quals 76 persones són adults i 80, infants.Clara Agut, regidora d'Acció Social

Solsona, 19 d’octubre de 2010

Font: Ajuntament de Solsona