dilluns, 25 d’octubre de 2010

Solsona FM 2005-2010, Josep Àngel Colomés


Han passat cinc anys. Encara recordo quan vaig tenir la sort de realitzar el Museu de Frases Aromàtiques, al Vermut, amb l'Oriol, en un dels primers programes de Solsona FM. Després vaig gaudir amb la tropa de l'Asterisc, érem 10 al voltant de la taula gairebé. No hi cabíem. Érem un equip molt gran que n'anava aprenent de mica en mica. I després va venir la idea de fer un programa de música que es diu Entre Tots i que des del 2006 intenta seleccionar allò millor dels últims 50 anys amb l'ajuda de la nostra estimada audiència. Han passat cinc anys i d'una manera continuada he fet algun programa o altre que sempre m'ha entusiasmat. Ser presentador és de les coses més divertides del món. La ràdio té alguna cosa especial que no crec que tingui la tele o internet. És única i, malgrat els altres mitjans, persisteix, perquè pot acompanyar al treball.

Han passat cinc anys, sí, però abans alguns com el Gerard Casas o servidor, ja havíem estat a Ràdio Pinós durant un any o més d'un any, fent seccions o fent programes. No puc deixar passar aquest article sense agrair al Pere Garriga i al Gerard Trench el que em van ajudar en aquells primers temps. Mereixen un reconeixement ja que són persones amables i generoses que han ajudat molta gent.

Penso que han passat uns anys i hem tingut una gran oportunitat, l'oportunitat d'aprendre, de gaudir i de compartir. Agraeixo també molt sicerament al Jordi Riart l'empenta en muntar la ràdio, al Xavier Jounou i al David Rodríguez en continuar-la. Penso que tenir una ràdio és un gran encert i cinc anys després podem valorar-la. També agraeixo a l'Ester Espluga i a la Roser Clotet el que ens han ensenyat i la forma com ens han esperonat per tal de fer ràdio de qualitat i respectuosa.

Hem passat molt bones estones, hem fet sopars de programa, hem rigut, alguns cops gairebé hem plorat, però per nosaltres ha estat una línia molt bonica que, cinc anys després, ens fa gràcia recordar.

Penso que Solsona FM està ubicada en un lloc acollidor, on ens hi sentim molt bé i on s'hi fan bons programes. Segurament faltaria un programa de matí, o un de tarda o moltes coses, però no és pas fàcil gestionar uns temps com els actuals. Penso que el gran encert va ser muntar aquell curset abans de començar la ràdio que ens va acabar d'ensenyar com fer ràdio i com preparar un programa. Sí, crec que cada any o cada dos anys, s'hauria de muntar un curset per tal d'incentivar a solsonins a participar en la ràdio. En aquests cinc anys s'han fet moltes coses positives a Solsona i potser no ens adonem com s'ha anat transformant la nostra ciutat. I la ràdio està oberta a tothom i molta gent pot aportar-hi coses positives.

Solsona FM 2005-2010. Han passat cinc anys i mig, però recordem com si fos ara els primers Informatius, els primers Vermuts o els primers Asteriscs. Ara, com sabeu, cada dissabte al matí, amb  el Quirze, el Gregori i el Gerard fem un programa musical on vosaltres hi podeu participar. Ens fa molta il·lusió quan ens truqueu i ens feu descobrir cançons que no coneixem. 

En fi, és emocionant recordar aquests cinc anys. Per aquest motiu, desitjo que el 107.5 FM sigui un dial que està a prop vostre. 

Josep Àngel Colomés