dimarts, 26 d’octubre de 2010

Solsona certifica la seva qualitat ambiental amb un segon mesurador de camps electromagnètics de telefonia mòbil


Els resultats se situen en valors inferiors als 2 V/m quan el màxim és de 27 V/m

Des de mitjan mes de setembre Solsona disposa d’un segon mesurador per a la xarxa de control remot d’immissions de camps electromagnètics provinents d’estacions base de telefonia mòbil, després que el consistori ho sol·licités a la Generalitat. Està situat al número 37 del carrer d’Àngel Guimerà i complementa la informació provinent de l’equip ubicat al carrer d’Ensija número 11, en funcionament des del gener del 2006. L’objectiu d’aquestes instal·lacions, controlades des del Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació de la Generalitat, és vetllar per la qualitat ambiental.

A través de les dades captades per tots dos mesuradors s’emeten informes mensuals. En tots dos casos els valors són inferiors als 2 V/m (volts per metre), mentre que el valor màxim, segons les recomanacions dels estàndards internacionals, és de 27,20 V/m. El darrer equip instal·lat vol donar resposta a la inquietud dels veïns de la zona del carrer de Pere Màrtir Colomés, on fins fa uns quants mesos hi havia una estació base visualment molt aparatosa. I, de fet, els resultats del control d’immissions són els més baixos de Solsona, amb valors inferiors a l’1 V/m.

La instal·lació d’aquest segon equip està vinculada, en part, al projecte Gecodit, el pacte local per al desplegament de les infraestructures de telefonia mòbil a Solsona, consensuat el 2009 entre l’Ajuntament, veïns i operadores, i que fa uns quants mesos ja va comportar el desmantellament d’estructures obsoletes d’antenes de telefonia mòbil.  

Mensualment es poden consultar els informes dels camps electromagnètics a través de l’apartat de documents del web de l’Ajuntament de Solsona (https://www.ajsolsona.cat/ca/documents/documents.aspx?IdCategoria=20). Des que funciona l’equip instal·lat al carrer d’Ensija tots els nivells s’han ajustat sempre a la normativa de referència de la Generalitat de Catalunya amb valors inferiors als 2 V/m.
    

             Solsona, 26 d’octubre de 2010
 Font: Ajuntament de Solsona