dilluns, 18 d’octubre de 2010

Prop de 300 persones assistiran avui a la Nit del Turisme de Lleida a la sala polivalent solsonina

18/10/2010

L’acte serà presentat per l’actor solsoní Aleix Albareda i hi seran presents gegants del Carnaval
Durant tot el dia d’avui es registra a la sala polivalent de Solsona un important tràfec de preparatius per a la celebració de la novena Nit del Turisme de Lleida, que tindrà lloc avui a partir de 2/4 de 9 del vespre. Aquest certamen, organitzat pel Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida, serà presidit pel conseller d’Innovació, Universitats i Empresa, Josep Huguet, i el president de la Diputació, Jaume Gilabert. Han confirmat l’assistència unes 290 persones vinculades al sector provinents d’arreu de la demarcació.

La Nit del Turisme surt per primera vegada de la capital lleidatana i aposta per Solsona, fet que agraeix l’Ajuntament, ens col·laborador, pel ressò que representa per a la ciutat i la possibilitat dels establiments i entitats solsonins de participar en l’organització de la vetllada. També hi col·laboren el Consell Comarcal del Solsonès, el Gremi d’Hostaleria –elabora i serveix el sopar–, el Gremi d’Artesans Alimentaris –responsable de l’aperitiu–, l’Oficina de Turisme, l’Agrupació de Geganters, la Colla Gegantera del Carnaval i l’Associació de Festes del Carnaval, entre d’altres.

L’actor solsoní Aleix Albareda serà l’encarregat de presentar la vetllada, en el decurs de la qual es lliuraran els Premis Lleidatur 2010, que reconeixen empreses, persones i entitats del sector turístic de les comarques lleidatanes. Així mateix, seran presents a la sala polivalent alguns dels elements de la manifestació gegantera del Carnaval.

Dels nous guardons que es lliuraran aquesta nit tres es queden a la comarca: l’empresa Photo Logistics, amb seu a Solsona, rebrà el Premi mediambiental per la seva dedicació a posar en valor el patrimoni natural de la província; Dolors Garrigasait, propietària de l’Hotel Sant Roc i del projecte d’agroturisme de Canalda, s’endurà el Premi a la trajectòria personal, mentre que l’Hotel Les Fonts del Cardener, de la Coma i la Pedra, serà premiat en la categoria de tradició.Font: Ajuntament de Solsona