dimecres, 20 d’octubre de 2010

LO CÀNTICH - NÚMERO 5 - TARDOR, 2010

Benvolguts i benvolgudes, autors, articulistes, il·lustradors, traductors, col·laboradors... amics i amigues de Lo Càntich:

Tenim el plaer de informar-vos que el número 5 de la revista, Tardor 2010, amb portada de "llàgrimes grana", obra de l'artista Montse Farré, ja està publicat. Esperem que us agradi. Nosaltres hem posat la màxima il·lusió; però són, les vostres aportacions, les que ho han fet possible.
 
El Número 5 de Lo Càntich, revista digital de poesia, art i cultura, retalls de poesia d'arreu del món, arriba al nostre quiosc virtual carregat de poesia, amb una antologia de càntichs clàssics i contemporanis, de casa nostra i d'arreu del món, amb les paraules vibrants d'en Josep Bonafont, Josep Carner, Bonaventura Gassol, Jorge Guillén, Josep Maria de Sagarra, Luís Pimentel, Dámaso Alonso, Joan Oliver (Pere Quart), Iñaki Eizmendi Manterola "Basarri", Joan Brossa, Miquel Martí i Pol, Alejandra Pizarnik, Maria Mercè Marçal; i els nostres particulars homenatges a Salvador Espriu, Màrius Torres, Rosa Leveroni, Vicent Andrés Estellés, Ovidi Montllor, José Antonio Labordeta, i Joan Triadú.
 
Tardor del 2010...

... Els càntics d'avui, d'ara, d'ací, d'allà i de més enllà... veus actuals... poetes i prosistes... articles, opinions i entrevistes... Esteve Amigó Palés, Pilar Campmany, Núria Niubó i Cabau, Imma Fuster i Tubella, Francesc Arnau i Chinchilla, Joan Feliu i Blanes, Ferran d'Armengol, Montse Assens, Pura Maria García, Empar Sáez, Jesús Maria Tibau, Joan Abellaneda, Ileana Casillas Ontiveros, Estrella Tort i Prats, Santi Borrell Giró, Daniel Ferré Teruel, Claudi Giné, Enric Roca Perich, Pep Colomer Blanco, Xesc Font i Odrí, Júlia Gràcia i Robert, Paolo Santos, Toni Arencón i Arias, Laura Boadas i Galí, Daniel Ferré Teruel, Esther Llobet i Díaz, Sandra Domínguez Roig, Lluís Servé Galan, Vanessa Mies Iborra i Maria Rosa G. Zellweger.
 
Tardor del 2010...

... Imatges... il·lustracions... fotografies... ceràmica... Gustave Courbet, Francisco Bayeu y Subías, Pablo Picasso, František Kupka, David Alfaro Siqueiros, Jan Havicksz Steen, Joan Brossa, Paul Cézanne, Charles Émile August Duran, Edvard Munch, Julio Romero de Torres, Marc Chagall, Odilon Redon, Tamara de Lempicka, Mary Stevenson Cassatt, Salvador Dalí, Jules Adler, Roberto Domingo Fallola, André Louis Derain, Ramon Navarro Bonet, Pilar Campmany, Empar Sáez, Jesús Maria Tibau, Toni Arencón, Montse Farré, Montserrat Lloret, Montse Assens, Marga Cruz, Esther Llobet, Esmeralda Vallverdú i Marc Arencón.
 
La família creix i la revista creix. Per a lo bo i per a lo dolent. Us agraïm els elogis i les crítiques. El suport i la pressió. De tots dos aspectes aprenem. De tots dos aspectes intentem millorar.

Com a novetats (alguns ja les coneixeu): el proper número, especial 2010, que tancarà l'any, inclourà els poemes presentats al I PREMI DE POESIA LO CÀNTICH. Ja sabeu que tots esteu convidats a participar-hi i, per aquest mateix fet, a formar part del jurat d'autors i autores que escollirà els premiats. A hores d'ara ja hem rebut 28 poemes concursants. Fem "porra"? Arribarem als 50? Arribarem als 100? Encara queda un mes per a la data termini (20 de novembre). Encara queda temps, per aquells que encara treballeu a fons en el poema, per enviar-lo.

Les obres premiades i les finalistes, a més de ser publicades al número 6 de la revista, seran editades en un volum en format tradicional, acompanyades d'un recull dels millors poemes publicats a la revista durant l'any 2010, seleccionats pels propis autors/es, responent així els desitjos expressats per alguns/es de vosaltres ("Lo Càntich a les mans, per poder fullejar-lo asseguts a la butaca i ensumar les paraules que brollen del paper" -sic-). Tots aquells que vulgueu participar en aquesta recopilació (i que encara no ens ho heu fet saber) només heu d'enviar-nos un correu amb el nom del poema seleccionat per a ser inclòs en el recopilatori. Pot ser qualsevol poema publicat en números anteriors o algun que desitgeu publicar al proper número de la revista.

Mantenim el màxim respecte als drets d'autor i no inclourem cap text, en aquest poemari, sense la vostra autorització específica. Lo Càntich no té cap finalitat lucrativa i aquesta edició vol ser, per a vosaltres, el nostre regal d'agraïment per haver-hi confiat en Lo Càntich durant aquest any 2010 i la nostra il·lusió seria que estigués a les vostres mans per a Sant Jordi 2011.

Arriba el fred... abrigueu-vos... que no se'ns refredi la inspiració... rebeu una cordial abraçada.
 
Pere Abad i Sorribes
Director de Lo Càntich
 
...Tardor del 2010. La força de la paraula. La necessitat de la paraula.

Lo Càntich. La vostra revista.

Lo Càntich
(Retalls de poesia d'arreu del món)
http://www.cantich.blogspot.com/
Revista Digital de Poesia
NR: 1003305878809