dijous, 21 d’octubre de 2010

L'escola concertada de Solsona s'adhereix al pla eduCAt1x1, amb ordinadors personals per cada alumne de primer cicle d'ESOL'escola concertada de Solsona s'adhereix al pla eduCAt1x1, amb ordinadors personals per cada alumne de primer cicle d'ESO


El Centre de secundària Arrels s'ha integrat a la cinquena onada digital del departament d'Educació, amb uns 50 estudiants  i formant el professorat

L'Escola de Secundària Arrels ja s'ha adherit aquest curs al pla eduCAT1x1 (onada 5), impulsat pel departament d'Educació, amb el propòsit d'integrar plenament l'alumnat en les tecnologies de la informació i les comunicacions digitals.

Concretament són la cinquantena d'estudiants de primer i segon d'ESO, els que enguany es veuran beneficiats d'aquesta iniciativa, que ja s'està duent a terme en bona part de les classes d'aquest curs. Pel pla eduCAT1x1, els alumnes disposen d'un portàtil Toshiba model amb Windows 7 i sistema operatiu Linkat preinstal·lat. 

L'objectiu de l'Escola és que els nois i noies sàpiguin fer anar tots dos sistemes, preferint però els programes de programari lliure. L'escola Arrels ha dotat la connectivitat a Internet a través de 3 línies ADSL que treballen conjuntament i un balancejador que és l'encarregat de gestionar-les. També es disposa d'un proxy-caché que filtra els continguts no desitjats i les pàgines prohibides.

Per tal de facilitar la connexió en tot el recinte, s'ha dotat també de cobertura a la xarxa sense fils (wi-fi) arreu de l'Escola cobrint pràcticament tot el campus. A més a més, els professors han rebut formació metodològica per tal de poder emprar correctament aquests nous recursos digitals.

Els alumnes fan servir un entorn d'aprenentatge virtual que s'anomena Moodle i que enllaça amb els llibres digitals de l'editorial escollida que, aquest any, ha estat Santillana i Burlington Books.
Font: Escola de Secundària Arrels