dijous, 28 d’octubre de 2010

Les obres del carrer de Sant Llorenç de Solsona començaran el gener i es realitzaran en dos trams


Es constituirà una comissió de veïns per facilitar la interlocució amb l’Ajuntament i la constructora
 
La remodelació del carrer de Sant Llorenç, el tercer eix que es reurbanitza dins el Pla de barris de Solsona, començarà el gener, en finalitzar les festes nadalenques. Els treballs de tot el vial es realitzaran en dos trams. Ho van anunciar ahir l’alcalde, David Rodríguez, i el regidor d’Urbanisme, Martí Abella, en una reunió mantinguda amb el veïnat i responsables d’establiments de la zona.      

Els treballs s’executaran en sis mesos i, tot i que inicialment s’havia previst començar pel tram de carrer que desemboca a la plaça de la Catedral, finalment s’ha optat per escometre’ls per l’altre extrem, el de la carretera de Bassella, fruit de les converses mantingudes amb representants de les activitats econòmiques de la zona. El primer tram, doncs, serà el que s’estén des d’aquest punt fins a l’encreuament del carrer de la Regata, mentre que el segon i darrer és el que resta fins a la plaça de la Catedral. No obstant això, Martí Abella assegura que a mesura que “es vagi obrint el carrer s’anirà tancant la part immediatament anterior” i s’intentarà “formigonar el més aviat possible per facilitar l’accés”.

Comissió de veïns
De fet, la voluntat del consistori és la de “minimitzar al màxim les molèsties per als ciutadans”, tal com va subratllar ahir l’alcalde. Però també va demanar “paciència” mentre durin les obres. En qualsevol cas, David Rodríguez va recordar als veïns que “sempre hi ha la porta oberta a l’Ajuntament per recollir possibles incidències relacionades amb la remodelació”. En aquest sentit, es crearà una comissió de veïns, tal com es va fer per al carrer de la Regata, amb la qual responsables municipals mantindran reunions quinzenals.

Així mateix, atesa la bona experiència del procés de treballs a l’eix Regata-Dominics, per a les obres del carrer de Sant Llorenç també es comptarà amb un agent de l’empresa que s’encarregarà de facilitar la interlocució entre la constructora, els veïns i establiments i l’Ajuntament. “És una garantia que la intervenció es desplegarà amb professionalitat”, afirma el regidor d’Urbanisme.

Pel que fa a les afectacions a la mobilitat, mentre s’intervingui en el primer tram, el carrer i la plaça de Santa Llúcia es restringirà a l’ús veïnal. Quan les màquines siguin en el segon tram, probablement al cap de dos mesos de començar les obres, es permetrà la circulació per aquests punts i el carrer i la travessia dels Dominics.    

La factura del carrer, segons el projecte redactat pel servei tècnic d’Infraestructura Viària de la Diputació de Lleida, serà similar a la dels dos eixos anteriors que s’han remodelat en el marc del Pla d’intervenció integral del nucli antic. Se suprimiran les voreres i el paviment serà de pedra del país, amb la diferència del disseny de la disposició de les lloses, es milloraran els serveis –aigua, clavegueram, xarxa elèctrica, de telefonia i TV per cable i enllumenat–, instal·lant-n’hi de nous –gas–, i se soterrarà el cablejat. Les obres tenen un cost de 498.400 euros i es financen a través del Pla de barris i del Pla únic d’obres i serveis de Catalunya (PUOSC).- La intervenció s’escometrà en l’extrem que desemboca a la carretera de Bassella 


- Abella i Rodríguez, en la reunió amb els veïns, ahir al vespre

             Solsona, 28 d’octubre de 2010
Font: Ajuntament de Solsona