dimecres, 27 d’octubre de 2010

L’Ajuntament de Solsona renova el conveni de col•laboració amb el Punt Òmnia


El consistori solsoní ha renovat el conveni de col·laboració amb la Federació d’Associacions de Veïns d’Habitatge Social de Catalunya (FAVIBC) per al manteniment del Punt Òmnia de la ciutat, ubicat al barri de Josep Torregassa (C/ Alcalde Moles, 30), que dóna servei al conjunt de la ciutadania de Solsona i la comarca.

El consistori concep aquestes instal·lacions com una eina per facilitar l’aprenentatge informàtic i l’accés a les noves tecnologies a col·lectius que tradicionalment n’han estat més apartats i, al mateix temps, com un instrument de revitalització del barri, ja que s’hi duen a terme activitats per a tots els públics del conjunt de la comarca.

Segons el nou conveni, la FAVIBC costejarà les despeses relacionades amb els treballadors, els tallers, la coordinació de les activitats del Punt Òmnia i els materials, mentre que l’Ajuntament assumirà les despeses elèctrica i de neteja del local.

Més de 200 usuaris
Aquest punt de la Xarxa Òmnia, impulsada per la Secretaria d’Acció Ciutadana de la Generalitat, va entrar en funcionament fa tres anys i el volum d’usuaris s’ha anat incrementant progressivament. El primer any en feien ús poc més d’una vintena de persones dels barris de Josep Torregassa i Sant Antoni de la Plana, mentre que els primers nou mesos del 2010 ha registrat més de 200 usuaris i 3.000 usos.

A més dels horaris d’accés lliure a Internet, el Punt Òmnia ofereix activitats coordinades per una dinamitzadora per a diferents col·lectius i entitats, com la gent gran, dones d’àmbit rural que participen en convocatòries del SIAD del Solsonès, alumnes de la UEC L’Afrau i usuaris d’Amisol, entre d’altres.

Curs adreçat a la gent gran, aquest matí              
Solsona, 27 d’octubre de 2010

Font: Ajuntament de Solsona