dimecres, 6 d’octubre de 2010

LA FUNDACIÓN MAPFRE I LA FUNDACIÓN ABRACADABRA CELEBREN A SOLSONA EL TALLER DE ‘MÀGIA MOLT ESPECIAL’ QUE ENSENYA JOCS DE MÀGIA A PERSONES AMB DISCAPACITAT PSÍQUICA

Solsona, 6 d’octubre de 2010

El projecte recorrerà tres escoles i associacions catalanes de nens amb discapacitat psíquica, ensenyant-los jocs de màgia i regalant-los il·lusió

Solsona, 6 d’octubre de 2010 .- La FUNDACIÓN MAPFRE i la Fundación Abracadabra van organitzar ahir al matí, al Centre Amisol, el taller de ‘MAGIA MOLT ESPECIAL’, en què el mag solidari d’Abracadabra va ensenyar trucs de màgia a
persones amb discapacitat psíquica de la zona. En David El Mag va ser el mestre de cerimònies d'aquesta màgica activitat.

A través del taller de màgia, que ha estat concebut especialment per a aquestes persones, se'ls ajuda a desenvolupar les seves habilitats i les seves capacitats, així com, a assumir reptes, incrementar la seva autoestima, il·lusió i gaudir, de manera que siguin capaços d'estimular la seva creativitat i il·lusionar als seus amics i familiars.

Aquest projecte, amb el que es visitaran prop d’una desena d’entitats i associacions de Catalunya i que ja ha recorregut una setantena de municipis de tot l’Estat, pretén posar la primera pedra per la primera escola de màgia per a discapacitats; una iniciativa sense precedents a nivell mundial, convertint la màgia en una eina terapèutica extraordinàriament útil per al desenvolupament i satisfacció personal dels col·lectius als quals s'adreça i de les seves famílies.

Cada ‘alumne’ rep una caixa amb jocs de màgia especialment dissenyats per a ells i durant les tres hores que dura cada taller, els mags solidaris de la Fundació Abracadabra ensenyen amb detall als seus alumnes com fer cada efecte màgic.
A més, se'ls lliura un DVD on el mag Jorge Blass explica cadascun dels jocs perquè els nens puguin repassar el que han après durant el taller.

Un cop finalitzat el taller, el mag solidari va realitzar una actuació de màgia pels alumnes, familiars i amics del centre amb l'objectiu que tots gaudissin d'un gran espectacle de màgia.


Sobre la Fundación Abracadabra
 
La Fundación Abracadabra, de Mags Solidaris, és una organització d'acció social sense ànim de lucre que treballa a l’Estat Espanyol i que es dedica a portar actuacions de màgia i il·lusionisme a nens hospitalitzats, als discapacitats físics i psíquics ja grans en residències. La seva principal vocació és regalar màgia i amb això van als centres i institucions on el riure i la fantasia dels seus mags pugui renovar la il·lusió de qui més ho necessita, per estar travessant un moment difícil, malaltia, desarrelament o soledat. Entre els seus objectius el més immediat és crear una xarxa estable d'actuacions de màgia en el major nombre d'hospitals en els que s'atengui a la població infantil.


Sobre la Fundación MAPFRE


La Fundación Mapfre és una institució promoguda pel grup assegurador espanyol MAPFRE, l'objecte de la qual és contribuir a la consecució de finalitats d'interès general per a la societat. Els objectius de FUNDACIÓN MAPFRE són: Fomentar la Seguretat de les persones i dels seus patrimonis, amb especial atenció a la seguretat viària, la Medicina i la Salut; La millora de la qualitat de vida i del Medi Ambient; Fomentar la difusió de la Cultura, les Arts i les Lletres; Promoure la formació i la investigació en matèries relacionades amb l'assegurança; Fomentar la investigació i la divulgació de coneixements en relació amb la història comuna de l’Estat Espanyol, Portugal i els països vinculats a ells per llaços històrics; Contribuir a la millora de les condicions econòmiques, socials i culturals de les persones i sectors menys afavorits de la Societat.

Font: LA FUNDACIÓN MAPFRE I LA FUNDACIÓN ABRACADABRA