dijous, 28 d’octubre de 2010

La campanya de bolets no està sent tan bona com la del 2009, però millor que la mitjana dels darrers 15 anys, segons el CTFC

Les previsions del Centre Tecnològic Forestal de Catalunya s'estan complint i la producció de bolets a hores d'ara és de 54 kg/ha, quan la mitjana dels darrers anys és de 44 kg/ha.

La campanya ja està pràcticament finalitzada al Pirineu, mentre que a zones del pre-litoral i litoral es poden allargar fins al desembre

Les previsions apuntades el passat mes d'agost sobre la campanya de bolets pel Centre Tecnològic Forestal de Catalunya s'estan complint: en relació a la campanya 2009, que va ser bona i productiva, la del 2010 ha estat més minsa, però tot i això, està sent superior a la mitjana dels darrers anys. A hores d'ara, la producció està sent de 54 kg/ha i la mitjana és de 44 kg/ha i les zones amb una millor producció han estat a la província de Barcelona i una mica menor a la de Girona.

La temporada es va avançar a causa de les pluges de l'estiu. Tot i això, les poques pluges de agost i setembre i el vent de les ultimes setmanes, han fet que la producció no fos extraordinària i, en principi, a la zona del Pirineu quasi ha acabat la temporada, mentre que en zones del pre-litoral i litoral es pot allargar fins a desembre, sempre i quan plogui i no faci el vent que ha fet aquests darreres dies.

El Centre Tecnològic Forestal de Catalunya pot fer aquesta previsió gràcies al mostreig micològic de parcel·les distribuïdes pels boscos catalans i a la informació meteorològica recollida en aquestes parcel·les durant els darrers 15 anys. 

Font: CTFC