dimecres, 20 d’octubre de 2010

"Ja en sabem una mica més, d'astronomia", IES Francesc Ribalta

Dijous dia 14 d'octubre, els alumnes de 3r ESO de l'Institut Francesc Ribalta vam fer una sortida.
Vam sortir a les 8 del matí de l'estació d'autobusos i després de dues hores de viatge ja érem a l'observatori astronòmic d'Àger.

Primer, vam assistir a una filmació anomenada “Stars” sobre l'origen de les estrelles, a la sala del planetari. En acabar ens va sorprendre que la cúpula s'obrís i vam poder veure el cel encara que hi hagués molta boira. A continuació ens van fer un taller sobre astronàutica on vam poder conèixer el funcionament i l'evolució del coets. En acabar, vam sortir i van llançar un coet que encara que era petit podia arribar a una alçada de 300 metres. Llavors, aquest es desmembrà i caigueren les peces amb un paracaigudes. L'última activitat de l'observatori va ser un taller de telescopis on vam poder veure imatges sobre la corona i les taques solars amb el telescopi “Celòstat”. Un altre telescopi de mil augments ens va permetre gaudir d'imatges captades de galàxies molt llunyanes.

Per dinar ens vam desplaçar a l'antiga estació de tren de Cellers. Durant la tarda ens ho vam passar molt bé fent activitats a la natura: una caminada fins al poble, un tallers de tir amb arc i diversos jocs d'equilibri i força. 

Cansats, però riallers, vam emprendre el camí cap a casa.