dijous, 28 d’octubre de 2010

Es reobre al trànsit part de l’eix dels carrers de la Regata i Dominics


Avui s’ha reobert a la circulació el tram del carrer de la Regata de Solsona que enllaça la carretera de Bassella amb el carrer dels Dominics, després de prop de nou mesos d’iniciar els treballs de remodelació d’aquest eix. Mentrestant, s’estan realitzant els acabats de la intervenció i, properament, es col·locarà el mobiliari urbà per donar per enllestit el conjunt de l’obra. Amb l’obertura d’aquest tram es dóna accés als vehicles al carrer dels Dominics i a la plaça de Santa Llúcia.  

Les obres d’aquest eix, executades per l’empresa Construccions Mangas i Fills, s’han desplegat en tres fases. La primera va afectar el tram del carrer de la Regata comprès entre l’encreuament amb el carrer de Sant Miquel Petit fins al dels Dominics; la segona va correspondre al tram del carrer dels Dominics que envolta l’àmbit del Palau Llobera i, finalment, l’última es va fer entre aquest punt i la carretera de Bassella.  

Tot i que els treballs tenien un termini de sis mesos i mig, l’aparició de vestigis arqueològics, entre els quals hi ha una torre de fortificació i part de la muralla del segle XIV –s’ha senyalitzat el perímetre en el paviment–, i l’abundància de precipitacions de pluja i neu d’aquest any van alentir l’actuació.


Des d’avui els vehicles poden tornar a accedir al carrer dels Dominics per l’entrada de la Regata

             Solsona, 28 d’octubre de 2010
Font : Ajuntament de Solsona