dijous, 21 d’octubre de 2010

El Servei d’Informació i Atenció a les Dones del Solsonès promou un programa de xerrades i formació


Dimarts 26 d’octubre s’oferirà una xerrada sobre
la vacuna del virus del papil·loma oberta a tothom

El Servei d’Informació i Atenció a les Dones del Solsonès presenta un programa de xerrades i d’accions formatives per aquest 2010. En total s’han programat tres xerrades obertes a tothom i dues accions formatives adreçades a professionals de diferents àmbits.

Les xerrades abordaran tres temes; la vacuna del virus del papil·loma, la construcció de la maternitat i els infants davant la separació dels pares. Pel que fa a la formació adreçada a professionals, s’ha organitzat un curs sobre el diagnòstic diferencial del dolor crònic adreçat a personal sanitari i una sessió formativa sobre els aspectes legals de la custòdia compartida.

El programa d’activitats del SIAD per aquest any 2010, inclou la xerrada “La vacuna del Papil·loma i la medicalització del cos de les dones” a càrrec de la metgessa Carme Valls i Llobet el dimarts 26 d’octubre a les 20.00 hores del vespre a la Sala Cultural de l’Ajuntament de Solsona. Aquesta xerrada l’organitza Associació de Dones del Solsonès i SIAD del Solsonès.

El proper acte programat es celebrarà el dimarts 2 de novembre de 15.00 hores a les 17.00 horesa Sant Llorenç. Es tracta d’una xerrada-taller titulada “L’ofici de ser mare  a càrrec de la psicòloga Gemma Cànovas a la Biblioteca del CEIP Vall de Lord de Sant Llorenç de Morunys.

El mateix dimarts 2 de novembre a Solsona es farà la Xerrada: “Els infants davant la separació dels pares” a càrrec de la psicòloga Gemma Cànovas a la Sala gòtica del  Consell Comarcal del Solsonès. L’horari serà de 19.00 hores a 20.30 hores.

Hi ha planificades dues activitats formatives per a professionals: Una sessió formativa sobre Aspectes legals de la custòdia compartida” a càrrec de l’advocada Montserrat Tur. Aquesta es adreçada a professionals de l’àmbit educatiu, jurídic i dels serveis socials. La sessió formativa es durà a terme el divendres 22 d’octubre a la Sala gòtica del Consell Comarcal del Solsonès de 16 a 18 de la tarda. I els dies 19 i 26 d’Octubre s’impartirà el Curs: Dones i salut: el diagnòstic diferencial del dolor crònic des de l’atenció primària” un curs adreçat a personal sanitari. Aquest curs es farà a la Sala d’Actes del Centre Sanitari del Solsonès  de les 12.00 hores a 15.00 hores.

Aquestes activitats compten amb el suport de l’institut Català de les Dones de la Generalitat de Catalunya.

Font: Consell Comarcal