dijous, 28 d’octubre de 2010

El Patronat Comarcal de Turisme visita l’estació del Port del Comte


La Junta del Patronat Comarcal de Turisme del Solsonès
es reuneix a l’estació del Port del Comte.

El passat dimarts 26 d’octubre es reuní a l’estació del Port del Comte la Junta del Patronat Comarcal de Turisme del Solsonès. Els membres de la Junta van conèixer de primera mà les obres de millora de tot el complex, sota les indicacions del Sr. Jaume Majoral i Alfons Ferrer. L’estació de Port del Comte, situada a 1.700 m espera rebre aquest any uns 150.000 esquiadors.

Aquest any l’estació d’esquí del Port del Comte presenta un nou teleesquí: Els Galls. La principal novetat destaca per un desnivell de 250 metres, amb una llargada de 1.000 metres i contarà amb una capacitat per a 600 esquiadors a l’hora. A més a més, s’han habilitat 300 noves places de pàrquing asfaltat mitjançant l’ampliació i asfaltat dels pàrquings a la nova zona Els Galls-Sucre; uns nous murs de contenció i asfaltat del tercer pàrquing a la zona de l’hotel, ampliant les places d’estacionament per fer més fàcil i còmode l’accés a pistes; la instal·lació de 500 m de guardarrails a diferents pàrquings; l’arranjament d’una àrea per autocaravanes al segon pàrquing de la zona Hotel per a 20 places i nous murs de pedra a la zona del Sucre i Clot de la Vall per contenció de talussos.

També s’han millorat la terrassa de l’hotel, el folrat de pedra de les casetes a la zona d’Estivella, i cal destacar la important remodelació i arranjaments varis a les cafeteries de Sucre i Estivella.

Finalment s’han fet millores a les pistes: la nova variant a la part inferior de la pista Rasa Coma per connectar amb el nou teleesquí els Galls. La prolongació de la Pista La Serp en 1600 m permetran que els esquiadors de menys nivell puguin utilitzar el telecadira del Querol. La nova connexió esquiant entre la part superior de la pista Nova i el nou telesquí Els Galls. La instal·lació de 850 m de ballat paraneu a la zona de Debutants, a la zona Els Galls i a la remodelada pista de La Serp. L’arranjament dels canvis sobtats a la pista El Llop millorant la seva homogeneïtat per la competició i per a la neu artificial i també la millora de les captacions d’aigua superficial del desgel i de la pluja per a generació de neu artificial.

El President del Patronat Comarcal de Turisme del Solsonès, Joan Solà, ha manifestat que “el pol d’atracció turística més important del Solsonès, que és l’estació d’esquí de Port del Comte, té una gran importància a nivell econòmic per tota la comarca i pel sector turístic en especial. Considero interessant que els membres de la Junta del Patronat de Turisme hagin pogut visitar aquestes instal·lacions, així com d’altres recursos turístics importants de la resta del territori. Per això es va acordar que a partir d’ara les sessions ordinàries de la Junta del Patronat seran itinerants.”


Font: Consell Comarcal del Solsonès