dilluns, 11 d’octubre de 2010

CAMPIONAT DE CATALUNYA DE PRIMERA TERRITORIAL (Grup 5): CF SOLSONA, 2 - CF JUNEDA, 1

CF Solsona: Juanjo, Jordi, Obiols, Joanet, J. Codina (Javi), Cots, Jean (Casanovas), Àlex (Uri), Pau, Moncu i Miki. També, Miquelet.
CF Juneda: Cristian, Bertran (Abid), Casalta, Timo, Pablo, Arumí (Graus, Pere (Joël), Vall, Oronich, Mateus (Estrada) i Gorrochategui. També, Bosch  Balasch.
El Sr. Jaume LORENZO i CASELLES va dirigir l’encontre, auxiliat pels Srs. Sergi ZAMORA i Xavier DALMAU. En el minut 10 va aturar el partit fins l’arribada de l’ambulància que trasladés el jugador del Juneda, PERE OLIVART i SALLA, a un centre assistencial per la lesió fortuïta (i ell sol) que va succeir, en la zona mitja lateral dreta del seu camp, i va afectar l’extremitat inferior. En principi, donada l’aparatositat de la seva cama, es va creure en una alta gravetat de la lesió. Més tard, ens van dir que no havía estat tant com tots ens pensàvem.
QUE AIXÍ SIA !!! Desitgem una ràpida i bona recuperació d’en Pere i pugui tornar a jugar aviat.
La labor del col·legiat va ser regular. Va mancar enteniment amb els seus auxiliars i no va usar el xiulet adequadament: En dues ocasions va errar en la senyalització de dos fora de joc: El linier va aixecar la bandereta, el porter visitant (fora de l’àrea) va agafar la pilota sense que l’àrbitre haguès xiulat, donant per suposat que l’elevació del banderí ja suposava aturar el joc. A les protestes solsonines, va dir que s’ha via de treure des del lloc, que ell assenyalava, el fora de joc. (En el Reglament, el joc l’atura l’àrbitre quan xiula, NO el línia amb la bandera. A més, si no ha xiulat i el porter agafa la pilota amb les mans fora de l’àrea és MANS i per tant tarjeta groga).
AQUESTA APLICACIÓ PARTICULAR DEL REGLAMENT JA POT RESUMIR LA SEVA TASCA. En petites empentes assenyalava falta, exasperant el jugador perjudicat. A part altres detalls, que no cal enumerar.
Els àrbitres demostren un afany de protagonisme, de cridar l’atenció, i de fer valer la seva sigui com sigui: mostrant targetes, xiulant faltes inexistents, provocant protestes i crits del públic, no mesurar faltes amb el mateix calibrador segons quin sigui l’equip, … I d’altres més, tot i que ells es creuen els perjudicats.

El Solsona es presentava recelós per ser segon el seu visitant. Els locals van sortir amb un plantejament seriós i segur, jugant la pilota des de la defensa, i ja, en el minut 4, els va donar fruit: una centrada sobre l’àrea visitant és rebutjada per un defensa, el rebuig el rep MONCU que engalta un xut sense parar, introduint la pilota en el marc de Cristian. És l’1 a 0. Domini del Solsona i resposta del Juneda: Oronich fa intervenir Juanjo.Es produeix la lesió fortuïta de Pere al voler recuperar la posició del seu cos, en direcció al terreny del Solsona, després d’una bona rematada de Jean.
Es va aturar el joc uns 20 minuts. Es reinicia amb domini altern, però amb un Solsona serè i segur de la seva feina. Jean veu una tarjeta groga per entrada per darrere. Després la veuen Joël, Àlex i Vall, sense res més a destacar.
El Juneda surt a l’atac, jugant sobre el seu davanter centre (Gorrochategui), molt mòbil i fort, amb bona visió de joc. Ell mateix remata perillosament i Jordi rebutja. En el minut 61 es treu còrner sobre la porta de Juanjo, la pilota passa el segon pal, un jugador visitant, de cap, retorna la pilota per sobre de tots, al primer pal, on Gorrochategui, de cap, marca (1 a 1).
Joc altern amb força perill del Juneda, que veu com se li anul·la un gol per clar fora de joc. Com a resposta, una ocasió de Moncu, que no transforma. Comença un joc de faltes i protestes visitants, intentant passar el temps, conformant-se amb l’empat, però sense renunciar al gol. Així, en el 88’, Gorrochategui estavella la pilota al travesser, provocant un esbufec en els aficionats solsonins. Uns moments després es produeix una falta en la frontal visitant. Es executada per Joanet i Casanovas posa el cap, pentina la pilota i supera Cristian, aconseguint el 2 a1, tot i les protestes dels forasters. Era el 90’.
Es treu de centre, xuts precipitats, sense control, de rebuig i atac. Un rebuig dels locals travessa el mig camp, Moncu surt corrent, supera per velocitat els defensors que li disputaven la pilota, dribla el porter Cristian i, quan ja es cantava el gol, el peu de Casalta desvia la pilota a còrner.
Després d’algunes queixes visitants i veient targetes grogues, es forma una tangana entre àrbitre i forasters, finalitzant el partit amb la victòria local, que el situa en zona més que còmoda en la classificació.
La propera visita a Agramunt podria reflexar les aspiracions dels solsonins.

 

PROPERA JORNADA
CAMPIONAT DE CATALUNYA DE PRIMERA TERRITORIAL (Grup 5)
Diumenge, 17 d’octubre de 2010, a les 4 de la tarda (16:00 h), en el Camp Municipal d’Esports d’Agramunt

CF AGRAMUNT-ESCOLA GERARD GATELL  &  CF SOLSONA