dijous, 21 d’octubre de 2010

Arriba la III Fira del Bolet i el Boletaire del Solsonès

El proper cap de setmana es celebrarà la III edició
de la Fira del Bolet i el Boletaire del Solsonès

El proper divendres 22 d’octubre Solsonès Fires presenta la III edició de la Fira del Bolet i el Boletaire del Solsonès que es durà a terme a Solsona fins diumenge 24 d’octubre. La Fira comte amb la col.laboració del Consell Comarcal del Solsonès,  l’Ajuntament de Solsona, Diputació de Lleida, Generalitat de Catalunya, Centre Tecnològic Forestal de Catalunya, Mycosilva, Grup de Natura del Solsonès, Associació de Col·leccionistes de Plaques de Cava del Solsonès, Gremi d’Hostaleria del Solsonès, UBIC Solsona i Associació de productes artesans i de qualitat del Solsonès

El primer acte previst del certamen es produirà el divendres 22 d’octubre a les 20.00 hores a la Sala Gòtica del Consell Comarcal del Solsonès, una xerrada titulada “Les plantes aromàtiques de la comarca a la cuina catalana”, una xerrada sobre les plantes aromàtiques que es cullen a la comarca del  Solsonès i la seva aplicació a la cuina, a càrrec de l’àrea de Productes Secundaris del Bosc: les plantes aromàtiques i medicinals del Centre Tecnològic Forestal de Catalunya e s’inclourà una  degustació de productes del Solsonès. Aquest acte ha estat organitzat pel Gremi d’Hostaleria del Solsonès.

El dissabte, 23 d’octubre a partir de les 10.00h del matí i fins a les 21.00h de la nit, estarà obert el “Mercat del Bolet i de Productes Artesanals de la comarca” a la Plaça major de Solsona. Paral.lelament s’ha organitzat una “Venda d’artesania” a la Plaça de l’Església i al carrer de Sant Miquel. Els visitants també podran gaudir d’unaDemostració de cistelleria” a càrrec de Cistelleria La Palmera al carrer Sant Roc de Solsona. A les 12.00h del migdia és prevista la visita oficial de càrrec de les autoritats locals i comarcals. A continuació, a les 13.00 hores, el Centre Tecnològic Forestal de Catalunya i Grup de Natura del Solsonès ha organitzat una xerrada sobre Els bolets del Solsonès (Micosylva)  a càrrec de Juan Martínez de Aragón, investigador del CTFC que es celebrarà a la Sala Gris de CTFC.

Per la tarda ja, a partir de les 17.00 hores s’inaugurarà l’exposició “Tota una vida –recull de fotografies del 1914 al 1977 del Solsonès” a càrrec de Joan Mondragon i Montse Sallent a la Sala  Francesca de Llobera del Consell Comarcal del Solsonès. A continuació, a la Plaça Major de Solsona s’inauguraran les VI Jornades gastronòmiques de tardor del Solsonès amb un tastet de productes locals elaborats pels cuiners de Gremi d´Hostaleria del Solsonès. El tiquet valdrà 5 euros, preu que inclourà 4 tastets  una copa de vi i un còctel de cava). De les 18.00 fins les 20.00 hores del vespre, el Grup de Natura del Solsonès ha organitzat una Visita guiada a l’exposició de bolets per Laia Ribas de la Societat Catalana de Micologia a Sala Cultural de l’Ajuntament de Solsona.

Font: Consell Comarcal del Solsonès