divendres, 29 d’octubre de 2010

Aprovades les ordenances fiscals per al 2011, la majoria actualitzades d’acord amb l’IPC


CiU emplaça al govern municipal a realitzar un estudi de costos de manteniment de la sala polivalent

Amb els vots favorables de l’executiu municipal i l’abstenció de l’oposició, l’Ajuntament de Solsona va aprovar ahir al vespre en un Ple extraordinari la revisió de les ordenances fiscals per al proper exercici –en una sessió presidida pel primer tinent d’alcalde, Martí Abella, a causa de l’absència de l’alcalde per motius personals. En la majoria de casos les taxes i preus públics s’incrementen un 2 per cent, equivalent a l’IPC interanual de setembre, després de dos anys de mantenir-los intactes.   

No obstant això, la pressió fiscal es matisarà l’any que ve amb l’IBI urbà, ja que el coeficient passarà del 0,75 al 0,72. Així mateix, algunes taxes es modifiquen amb la incorporació de conceptes fins ara inexistents corresponents a nous serveis. És el cas, per exemple, de la taxa per la recollida d’escombraries, que detallarà també un preu per a la gestió de nous residus a la deixalleria: runes i restes de la construcció d’obres menors, fibrociment i separació de residus de portes, finestres i similars, així com qualsevol altre residu no valoritzable. 

Quant a les tarifes establertes per a l’ús de les instal·lacions esportives municipals, s’hi afegeixen els preus d’utilització del rocòdrom i de la pista de pàdel, equipaments estrenats darrerament. Així mateix, s’han fixat tarifes per a particulars que vulguin llogar dependències de la flamant sala polivalent –1.326 euros per acte i dia o 183 euros en el cas del vestíbul o l’auditori–, als quals s’hi afegeix un cost suplementari per a la calefacció o l’aire condicionat –250 euros al dia.

El grup municipal de CiU va emplaçar l’equip de govern a fer un estudi de costos de manteniment de la sala polivalent abans de fixar-ne la taxa a fi de disposar de dades més objectives. El regidor d’Hisenda, Salvi Nofrarias, va respondre que aquest preu s’ha plantejat en equiparació amb equipaments similars, ja que “encara li falta rodatge a la sala per comprovar-ne els usos i poder realitzar l’estudi” . A més, va matisar que aquests preus estableixen “el sostre”, a partir del qual s’estudiarà cada cas.   Més agilitat en l’obertura d’activitats econòmiques
Una de les modificacions més importants en les ordenances fiscals que s’aplicaran a partir de l’any que ve és la substitució de la taxa per la llicència d’obertura d’establiments per una altra que afectarà l’obertura d’activitats econòmiques i que obeeix a una nova normativa legal (la Llei 20/2009, de prevenció i control de les activitats). Segons va explicar ahir el regidor Jordi Fraxanet, els promotors de tota nova activitat tindran més agilitat en el procés administratiu d’obertura del negoci. “El procediment serà més ràpid i la taxa resultarà més econòmica per al ciutadà, per la qual cosa és una bona notícia”. La corporació local va donar el vistiplau a aquest punt per unanimitat. 


             
 Solsona, 29 d’octubre de 2010
Font: Ajuntament de Solsona