dimarts, 5 d’octubre de 2010

Aprovació unànime de l’Agenda 21 de Solsona


Jordi Fraxanet: ‘No hem de fer política a curt termini, sinó pensant en les generacions futures’
 
El darrer Ple municipal de Solsona va donar l’últim vistiplau a l’Agenda 21 de la ciutat, que programa un centenar d’accions per realitzar en el període de set anys. Va ser aprovat per unanimitat de tots els grups després de més d’un any d’iniciar-ne els treballs. Els propers dies, coincidint amb l’elaboració del pressupost, cadascuna de les regidories proposarà les actuacions que s’han de programar per a l’any que ve, un treball que també es consensuarà amb l’oposició.

El regidor de Medi Ambient, Jordi Fraxanet, recorda que l’Agenda 21 no només s’inscriu en l’àmbit mediambiental, sinó “també en el de l’activitat econòmica i del benestar social”. “L’Agenda 21 pretén deixar petjada de la política municipal per a les generacions futures”, destaca Fraxanet. Perquè és un clar instrument per “no fer política a curt termini, sinó pensant en el futur”.

En aquests moments, una vegada aprovat aquest projecte, tant el Pla d’Acció Ambiental com el Pla de Seguiment, cadascuna de les regidories establirà les actuacions prioritàries per al proper exercici per pressupostar-les. Igualment, l’executiu vol consensuar-ho amb el grup municipal de Convergència i Unió, ja què “és un projecte de tot l’Ajuntament, no només de l’equip de govern”, afirma el regidor de Medi Ambient. A més, la regidoria farà còpies del treball en CD per distribuir-les entre les persones i entitats que van prendre part en el procés participatiu.

En el plenari de dijous passat el portaveu de CiU, Jordi Riart, va proposar concretar més detalladament algunes de les accions previstes abans d’establir-ne un pressupost, en tant que n’hi ha que “són declaracions d’actuacions”.  Per exemple, va esmentar la proposta de treballar amb les empreses de transport per millorar el servei, i la dinamització del comerç local d’una manera integral.

Riart també va emplaçar l’equip de govern a no contractar més personal per cobrir la figura del tècnic que vetlli pel compliment de l’Agenda 21 i a dedicar-hi alguna persona de la plantilla actual de l’Ajuntament. En aquest sentit, l’alcalde, David Rodríguez, va constatar que “amb la situació actual no es pot contractar ningú més per no tenir despeses afegides”, llevat del cas que fos possible a través d’un pla d’ocupació. 


                Solsona, 5 d’octubre de 2010
Font: Ajuntament de Solsona