dimecres, 27 d’octubre de 2010

Ajuntament i Generalitat estudien millorar el servei de bus de Solsona

L’alcalde valora la bona entesa amb la Direcció General del Transport Terrestre
 
L’Ajuntament de Solsona i la Direcció General del Transport Terrestre de la Generalitat mantenen converses per millorar el servei de bus que uneix la capital del Solsonès amb Manresa i Barcelona, actualment molt deficient. Aquesta setmana l’alcalde, David Rodríguez, s’ha reunit amb el director general d’aquesta àrea, Manel Villante, i el subdirector general de Coordinació Gestió, Benjamín Cubillo, per trobar solucions a l’actual greuge comparatiu que pateix Solsona quant a tarifes i freqüència de pas respecte d’altres municipis.

Segons explica Rodríguez, la zona d’integració tarifària s’havia d’estendre a Solsona al llarg del 2011 en el calendari inicialment previst per la Direcció General del Transport Terrestre, però “és probable que s’endarrereixi”. Per aquest motiu, la Generalitat s’ha compromès “en un termini breu” a plantejar una solució intermèdia mentre la ciutat no s’integri en aquest mapa de zonificació que abaratirà el preu dels bitllets per als trasllats fins a Manresa i Barcelona i augmentarà la freqüència de pas dels busos.

Si bé el juny passat la regidoria d’Acció Social va posar en marxa la venda de bitllets de T-10 com a prova pilot davant la demanda d’alumnes i gent gran, el fet que Solsona no formi part encara de la zona d’integració tarifària no permet fer aquest tipus d’operacions. Tot i això, “aquell pas ha permès posar fil a l’agulla a la resolució d’un dèficit important en transport públic”, ha destacat l’alcalde.   

Actualment només hi ha dues sortides de bus per als desplaçaments en direcció a Barcelona des de l’estació de Solsona i el preu, d’anada i tornada, dels bitllets és d’11,90 euros fins a Manresa i de 27,35 euros, fins a la capital catalana. Amb la T-10 els usuaris del bus tindrien un estalvi proper als 5 euros, en el primer cas, i als 17 euros, en el segon.


               


Solsona, 27 d’octubre de 2010
              Font: Ajuntament de Solsona