dijous, 30 de setembre de 2010

Una exposició informa a Solsona dels efectes de les drogues des del vessant científic

L’alcalde destaca la necessitat de no abaixar la guàrdia davant del consum

Des d’avui i fins dimarts vinent, dia 5, la plaça del Camp de Solsona acull l’exposició itinerant “Parlem de drogues”, produïda per l’Obra Social La Caixa. L’han inaugurat aquest migdia l’alcalde, David Rodríguez; el president del Consell Comarcal, Marià Chaure; el tinent d’alcalde, Martí Abella; la directora de la principal oficina de La Caixa a Solsona, Anna Súria, i la sotsdirectora de l’àrea d’Integració Social de la Fundació La Caixa, Joana Prats.

La mostra, que té la col·laboració de l’Ajuntament i la Generalitat de Catalunya, té l’objectiu de sensibilitzar els joves i prevenir-los contra el consum de drogues des d’un punt de vista científic. Per acostar-se a aquest públic s’ha optat per un format interactiu. Al mateix temps, proporciona informació a les famílies, peça considerada clau dins l’engranatge de la prevenció.

Pocs dies després de la presentació d’un estudi sobre el consum de drogues a la comarca en el marc del Pla Estratègic Antidroga del Solsonès, l’alcalde ha agraït a l’Obra Social La Caixa la voluntat d’instal·lar l’exposició a Solsona, ja que “és molt important la tasca pedagògica davant d’una problemàtica de la qual s’ha de parlar per no abaixar la guàrdia”. “Hem de mantenir l’alerta permanent”, ha destacat David Rodríguez, que ha posat de relleu la importància que els centres escolars la visitin.

L’exposició “Parlem de drogues” forma part d’un projecte més ampli, segons ha explicat Joana Prats, per prevenir els riscos i les conseqüències que comporta el consum de substàncies addictives. Es pot consultar al web www.parlemdedrogues.org. Igualment, la sotsdirectora de l’àrea d’Integració Social ha recordat que l’edat d’inici en el consum ha disminuït i, en aquest context, “és fonamental el paper de les famílies”.

Aquest muntatge es podrà visitar a la plaça del Camp fins al 5 d’octubre de dilluns a divendres de 10 a 2 i de 5 a 9 i dissabte i diumenge d’11 a 2 i de 5 a 9. Cada dia s’hi fan visites comentades a les 6 de la tarda. L’entrada és gratuïta.

Inauguració de la mostra, aquest migdia a la plaça del Camp

Solsona, 30 de setembre de 2010
Font: Ajuntament de Solsona