divendres, 24 de setembre de 2010

Una cinquantena de vehicles històrics es concentren al nucli antic solsoní


És una iniciativa del Museu de la Moto de Bassella amb la col·laboració de la Societat municipal de promoció turística


Aquest diumenge, dia 26, les places Major, de Palau i de la Catedral de Solsona seran l’escenari d’una concentració de vehicles antics que s’organitza amb motiu de les Jornades de Patrimoni convocades per la Federació Espanyola de Vehicles Antics (FEVA). És previst que hi participin una quarantena de cotxes i una vintena de motos. És una iniciativa del Museu de la Moto de Bassella amb la col·laboració de la Societat municipal de promoció turística de Solsona.

Seran tots vehicles anteriors al 1985. La trobada està prevista pels volts de les 10 del matí i a 2/4 de 12 es donarà el tret de sortida a una ruta que discorrerà pel nord de la comarca fins a l’Alt Urgell. Així, es passarà per Serra Seca i Cambrils, a Odèn, per continuar cap a Alinyà i finalitzar la jornada a Coll de Nargó.

Aquesta concentració pretén mobilitzar el màxim nombre de cotxes i motos antigues per reivindicar la importància del sector en el marc d’un cap de setmana en què s’organitzen simultàniament diverses activitats  arreu de l’Estat. Mitjançant les Jornades de Patrimoni la FEVA té l’objectiu d’aconseguir la consideració dels vehicles històrics com a bé cultural per part de l’Administració.

La participació a la trobada que diumenge s’inicia a Solsona és gratuïta. Per confirmar l’assistència cal posar-se en contacte amb el Museu de la Moto trucant al telèfon 973 46 27 31 o bé enviant un correu electrònic a info@bassella.com. També es realitzarà un concurs fotogràfic per immortalitzar els vehicles davant dels principals monuments. Les bases es poden extreure del web www.bassella.com.  


        Solsona, 24 de setembre de 2010

Font: Ajuntament de Solsona