dijous, 30 de setembre de 2010

Solsona va acollir diumenge 26 de setembre el míting de CiU amb la presència d’Artur Mas, Albert Batalla, Ramon Espadaler i Mireia Canals.

Artur Mas afirmà que "una vaga general en plena crisi no és el més oportú,
però entenc els dirigents sindicals"

El president de CiU, Artur Mas, va participar el diumenge en el míting territorial de Convergència i Unió a Solsona dins la roda d’actes polítics arreu de Catalunya que la Federació està celebrant des de fa molts mesos. L’acte s’inicià pocs minuts després de les 12h del migdia al Passeig Sant Antoni Maria Claret just davant de l’església Caputxins davant de més de 400 persones.

El President de CiU i candidat a la presidència de la Generalitat, Artur Mas, va estar acompanyat per Mireia Canals, candidata del Solsonès i membre nº 9 de la llista de CiU per Lleida, Ramon Espadaler, diputat de CiU, i membre de la llista de CiU per Barcelona, i Albert Batalla, diputat de CiU i cap de llista de CiU per Lleida.

El president de CiU, Artur Mas, va afirmar que “potser en plena crisi una vaga general no és el més oportú, però entenc els dirigents sindicals. Els van dir que no es faria res que no els agradés, i ara ells mateixos diuen que aquest és el govern que ha fet l’atemptat més gran als drets dels treballadors”. “Per generar confiança cal intentar que el que dius acabi essent el que és”, va continuar, “Zapatero va dir que a ell no li farien una vaga general: ja la té, perquè segurament ha d’obeir el que li marquen des de fora”.

Mas va deixar clar que “nosaltres no podem recolzar els pressupostos de l’Estat perquè no tenim confiança en l’actual govern: no el podem recolzar perquè pugen els impostos en plena crisi, una de les pitjors decisions que es poden prendre”. “Ara és moment de moderació fiscal, no de treure diners del consum i la inversió i de la creació de llocs de treball. L’Estat que s’esperi un any o dos per recuperar els seus dèficits envers Catalunya”, va reblar.

Artur Mas va explicar també la veritat dels anomenats “impostos pels rics”: “A Catalunya, i a cobrar el 2012, obtindran 70 Milion d’euros de més; només l’aeroport d’Alguaire ja n’ha costat 90. Es pot fer molta demagògia, però pocs diners. D’on els treuen és d’apujar els impostos com l’IVA.”, va recordar.

“Tothom a Madrid ens pregunta què som, si catalans o espanyols, i fins a on volem arribar”, va afirmat el president de CiU: “Què és això de qüestionar-nos sempre? Fa mil anys que som catalans, i ens ho hem guanyat a pols, perquè han intentat aniquilar-nos. Som catalans, som una nació, volem arribar molt lluny i volem arribar-hi junts”, va proclamar.

Mas va plantejar que “cal que preguntem a la resta de l’Estat si estan disposats a acceptar-nos com som i a protegir la nostra identitat”. Mas va explicar que “no només haurem de defensar l’economia, reformar l’administració, ajudar l’educació, sinó també defensar la dignitat nacional de Catalunya. Si tres-cents anys d’ofec sistemàtic a Catalunya i 40 anys de franquisme no han pogut acabar amb nosaltres, tampoc ho farà una constitució interpretada estretament”.

El líder nacionalista va constatar que “totes les enquestes diuen el mateix: hi ha moltes ganes de canvi, CiU puja i el tripartit baixa. Hi ha moltes ganes de canvi, I l’unic canvi possible és amb un gobern de CIU encapçalant el gobern. L’enquesta d’El País diu que un 85%: això vol dir que molts votants del tripartit també el volen. Això ens obliga molt”. “Aixecar el país costarà, però ens hi posarem. Si aconseguim que la millor gent de Catalunya ens ajudi, a més ens en sortirem”, va assegurar, “la gent demana un canvi de govern, però no només. També volen un canvi profund en economia, l’ensenyament, les actituds i per fer un creixement equilibrat territorialment i sostenible. Un canvi de prioritats, estils i lideratges, a la política i a la societat”.

En aquest sentit, Artur Mas va plantejar que “cal un govern que sigui amic de l’activitat econòmica, que estimuli a tirar endavant la gent que té ganes de fer coses, i no els ofegui amb papers. Que resolgui problemes en lloc de crear-los”. “Ahir José Montilla deia que cal fer país, i ens alegrem que ara facin seva aquesta expressió nostra. Ara ho diuen, però s’han dedicat a desfer-lo. Fer país es fa transmetent confiança i credibilitat”, ha reclamat.

Finalment, Artur Mas va voler felicitar als companys de Convergència i Unió del Solsonès per la seva precampanya que estan duent a terme, per estar enganxats al terreny i per el to positiu i constructiu del seu discurs que sens dubte ajudarà a provocar el canvi el proper 28 de novembre.

Font: CIU Solsonès.