dijous, 2 de setembre de 2010

Solsona reordena la mobilitat a la zona de les escoles

01/09/2010

Se senyalitza una zona a la calçada per encotxar i desencotxar l’alumnat

Les obres d’urbanització del carrer del Parc i d’ampliació del pati de l’escola Setelsis de Solsona van acompanyades d’una reordenació de la mobilitat en tot l’àmbit, que s’està posant a punt per a l’inici del curs escolar, dimarts vinent. Per adequar el règim viari a la nova situació s’està implementant un nou plantejament de la senyalització, que afectarà tant l’escola pública com l’Escola Arrels II i el veïnat.

En primer lloc, s’ha condicionat tot un espai a la calçada de l’avinguda del Cardenal Tarancón per encotxar i desencotxar a la banda de Setelsis, marcat amb una doble línia groga discontínua, en què es permetrà fer parades no superiors als dos minuts. Igualment, s’han desplaçat més amunt els estacionaments de motos i la parada del bus interurbà.

D’altra banda, se senyalitzaran les places d’aparcament en bateria sota l’arbrat del nou carrer del Parc, de manera que s’aprofiti al màxim l’espai disponible. Es calcula que al llarg d’aquest vial podran encabir-s’hi prop d’una trentena de places. A més, la zona verda que quedarà entre el carrer i el recinte escolar ampliat romandrà amb el mateix ús que se n’ha fet fins ara, després d’esplanar-se.

Així mateix, la brigada municipal adequarà aquesta setmana l’espai d’aparcament del carrer de Marià Fortuny a tocar de l’Escola Arrels II des de l’avinguda del Cardenal Tarancón fins al pas de vianants de davant de la comissaria dels Mossos d’Esquadra. Se n’arranjaran els sots i es condicionarà amb tot-u i graveta perquè puguin estacionar-hi més vehicles i amb més comoditat.

Tanmanteix, l’Ajuntament i la Policia Local fan una crida als usuaris dels centres escolars perquè optin per desplaçar-se amb el bus interurbà o a peu, o bé que estacionin els vehicles en zones properes i facin la resta del trajecte caminant.

De forma excepcional, a causa de les obres del pati, el primer dia lectiu, dimarts 7, l’entrada al col·legi Setelsis s’efectuarà per l’accés al gimnàs des de l’avinguda del Cardenal Tarancón.

Font: Ajuntament de Solsona