dijous, 16 de setembre de 2010

Solsona acull la primera jornada ‘Getting contacts!’ de la Lleida per afavorir el teixit empresarial

S’hi preveu la participació d’unes 120 empreses, professionals i negocis de la ciutat

Una norantena d’empreses s’han inscrit fins ara a la primera jornada de cooperació empresarial de Solsona, que duu per nom Getting contacts! i que té per objectius afavorir la capacitat de negoci del sector empresarial local i promoure el potencial de la ciutat de portes enfora. Aquest trobada, la primera d’aquest tipus que s’organitza a les comarques de Lleida, es durà a terme el dia 28 d’aquest mes. La inscripció és gratuïta.

Promouen aquesta jornada de treball per a l’empresariat solsoní la regidoria de Promoció Econòmica de l’Ajuntament i la Societat municipal de promoció turística amb el suport de diverses institucions i empreses, com la Diputació de Lleida, l’Associació d’Empresaris per al Solsonès, la Cambra de Comerç de Lleida, el Centre Tecnològic Forestal de Catalunya, el Consell Comarcal, CECOT i PIMEC.

Amb la jornada Getting contacts! els empresaris de Solsona i la comarca tindran l’oportunitat d’ampliar la seva xarxa de contactes amb nous clients, proveïdors i possibles col•laboradors “d’una manera fàcil, directa, econòmica i sense desplaçar-se del municipi”, destaca l’organització. Amb aquesta iniciativa “l’Ajuntament fa una aposta important per reactivar l’economia del Solsonès i proporcionar eines al teixit empresarial per lluitar contra la greu crisi que estem patint”, afirma Josep Caelles, regidor de Promoció Econòmica.

La marca Getting contacts! és un projecte àmpliament provat arreu del món amb 53 edicions celebrades a diferents punts de l’Estat. La jornada de Solsona serà la primera de la demarcació de Lleida. Els participants del Solsonès podran entrevistar-se amb empresaris d’arreu de Catalunya i conèixer les novetats, els negocis i les oportunitats econòmiques que es presenten després de l’estiu.

Segons l’organització, la participació a aquest acte equival a quatre jornades de treball comercial, en tant que en dues o tres hores cada empresari realitza un mínim de deu entrevistes amb altres persones del seu sector. En una jornada d’aquest tipus s’hi intenten cercar contactes efectius per tal d’ampliar, enfortir i generar relacions de negoci i crear una xarxa de treball. Les persones que hi prenguin part realitzaran entrevistes curtes, d’uns 15 minuts, per conèixer directament els altres participants del municipi i d’altres indrets de Catalunya i, així, més endavant, poder endegar negocis.

A més de dinamitzar el teixit empresarial local cercant nous contactes, la regidoria de Promoció Econòmica de Solsona també pretén consolidar la relació entre empreses i associacions empresarials, de botiguers, patronals i altres.

Inscripcions fins al dia 23
La participació és gratuïta. Només cal registrar-se abans del dijous 23 a les 5 de la tarda a través del web www.gettingcontacts.com. Amb quatre passos els usuaris defineixen els sectors o tipus d’empreses amb els quals estan interessats a contactar per comprar o vendre serveis o productes. És important omplir el qüestionari detalladament amb la finalitat d’identificar exactament els interlocutors que es busquen a les entrevistes. Un cop rebuts els qüestionaris l’organització creua les dades i genera les agendes personalitzades de la trobada. Dos dies abans de la jornada cada participant rebrà l’agenda d’entrevistes individual per correu electrònic.

L’Ajuntament preveu la participació d’unes 120 empreses, professionals i negocis de la ciutat. En aquests moments n’hi ha una norantena d’inscrits, dels quals el 40 per cent són del Solsonès i la resta, d’altres punts del país. Per a més informació cal trucar a l’Oficina del Nucli Antic i Promoció Turística Municipal, al telèfon 973 48 10 09, o bé consultar el web www.gettingcontacts.com.

Solsona, 16 de setembre de 2010

Font: Ajuntament de Solsona