dimarts, 28 de setembre de 2010

Prop d’un centenar d’emprenedors s’intercanvien targetes a Solsona per cercar oportunitats de negoci

L’alcalde apel·la a una major participació de l’empresariat local en iniciatives com aquesta

Una norantena d’emprenedors estan participant aquest matí a Solsona en la primera jornada de cooperació empresarial Getting contacts! de les comarques de Lleida. El 45 per cent dels participants són del Solsonès, mentre que la resta provenen d’altres punts del país. L’Ajuntament de Solsona, ens organitzador de la trobada, concep aquesta fórmula com una eina per facilitar oportunitats de negoci a l’empresariat local i contribuir, així, a combatre la crisi.

Industrials, ramaders, emprenedors del sector serveis –transportistes, arquitectes, comerciants i dissenyadors, entre d’altres–, representants d’institucions i altres integren l’àmplia composició de persones acreditades aquest matí a la jornada Getting contacts! de Solsona, en la qual cadascun mantindrà un mínim de 10 entrevistes per cercar possibles nous proveïdors, clients, socis i prescriptors amb qui ampliar el negoci. La cita, que es duu a terme al restaurant Gran Sol, té la col·laboració de la Diputació de Lleida, l’entitat financera Unnim, el Centre Tecnològic Forestal de Catalunya, l’Associació d’Empresaris per al Solsonès, la Cambra de Comerç, el Consell Comarcal, Cecot i PIMEC.

L’Ajuntament concep aquesta “innovadora iniciativa” com un recurs que, “si s’aprofita, pot contribuir a estimular l’activitat dels participants i, consegüentment, revertir en benefici d’un sector de l’economia solsonina” mantenint i fomentant l’ocupació, tal com ha assenyalat l’alcalde, David Rodríguez, en l’acte d’obertura de la jornada. I és que, segons Josep Caelles, regidor de Promoció Econòmica, “malgrat que els municipis petits no disposem de polítiques de foment de l’ocupació i de generació d’activitat econòmica”, organitzar un esdeveniment com aquest “és la millor fórmula que en aquests moments tenim a l’abast” per facilitar oportunitats de negoci al teixit empresarial.

El vicepresident segon de la Diputació de Lleida, Josep Presseguer, ha felicitat la iniciativa solsonina, ja que “l’Administració local ha d’anar al costat de la gent que pot crear riquesa al territori”, i s’ha mostrat sorprès de “l’èxit d’assistència de gent que no ha perdut la fe a invertir i prosperar”. No obstant això, tot i l’elevada participació, l’alcalde ha apel·lat als empresaris solsonins que no hi eren: “a vegades es critica els agents públics pel que fan i no fan per combatre la crisi, però tots hauríem de ser autocrítics”, ha dit David Rodríguez. En aquest aspecte, fa una crida a “no desaprofitar ocasions com aquesta”, per a la qual “tants organismes sumen esforços”.

Al seu torn, el president del Consell Comarcal, Marià Chaure, ha posat l’accent en la vitalitat dels empresaris locals per sortir de l’actual conjuntura, recordant que els darrers cinc anys el nombre de persones aturades al Solsonès s’ha incrementat en un 350 per cent.

A partir de mig matí, el centenar de participants a la jornada de cooperació empresarial ha iniciat la ronda d’entrevistes, d’entre 10 i 12 minuts de durada, mitjançant un format molt pautat per treure’n el màxim rendiment. Veïns de Solsona, Clariana de Cardener, Olius, Guixers, Sant Llorenç de Morunys, la Coma i la Pedra, Riner i Odèn han intercanviat targetes entre ells i entre emprenedors de sectors afins procedents de localitats tan diverses com Ripoll, Sabadell, Sant Cugat del Vallès, Montblanc, Girona o Rubí.
La trobada es clourà amb un dinar i, per als participants de fora de la comarca, la Societat municipal de promoció turística ha organitzat una visita guiada pel nucli antic. El consistori solsoní ha aprofitat l’ocasió per vendre les potencialitats del municipi –disponibilitat de nou sòl industrial a la partida de Santa Llúcia i de mà d’obra i qualitat de vida– per captar possibles inversions. 

 

Solsona, 28 de setembre de 2010
Font: Ajuntament de Solsona