dilluns, 20 de setembre de 2010

Primera pedalada popular de Solsona amb motiu de la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura

Es distribueixen tiquets gratuïts entre les entitats per promocionar el bus interurbà

La regidoria de Medi Ambient de Solsona organitza la primera pedalada popular de la ciutat aquest diumenge amb motiu de la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura. Per quart any consecutiu, la ciutat s’adhereix a aquesta campanya, que té lloc entre els dies 22 i 29 d’aquest mes sota el lema “Mou-te amb el cap per viure millor”. A més, enguany també es promociona l’ús del bus interurbà mitjançant la distribució de tiquets d’un viatge entre una dotzena d’entitats socials del municipi.

La pedalada popular s’organitza amb la col•laboració del Club BTT del Solsonès i l’Ajuntament d’Olius i consisteix en una excursió en bicicleta des de la plaça del Camp fins a la urbanització nova del Pi de Sant Just passant per la ribera, i tornar fins a l’aparcament de sota la plaça de les Moreres. En total l’itinerari és de 10,4 quilòmetres i és accessible per a tots els públics. “No és cap cursa, sinó una activitat de conscienciació apta per a tota la població”, assenyala el regidor de Medi Ambient, Jordi Fraxanet. Per aquest motiu la pedalada es realitzarà a “un ritme molt tranquil”. La sortida serà a les 10 del matí i l’arribada és prevista pels volts de les 12 del migdia. Tots els participants rebran un obsequi al final del recorregut.

En finalitzar aquesta activitat es comunicarà l’estalvi de diòxid de carboni aconseguit i s’animarà als participants a continuar fent ús de la bicicleta com a mitjà de transport per tal d’assolir una societat amb una mobilitat més sostenible i saludable. Jordi Fraxanet fa una crida a la participació a la pedalada. “Amb el canvi climàtic totes les alternatives al vehicle motoritzat privat s’han de potenciar”, destaca. Per aquest motiu, aquesta iniciativa té l’objectiu de recordar que “la bicicleta no contamina i, per a tots aquells a qui l’estat físic els ho permet, pot plantejar-se com una alternativa real al cotxe”. A més, “moure’s en bicicleta en lloc d’agafar el cotxe és una forma de combatre el sedentarisme i fer salut”.

El regidor de Medi Ambient admet que “l’habilitació de carrils bici és una assignatura pendent a Solsona”. Tot i això, “el consistori es compromet a realitzar un estudi sobre la seva implantació a través de l’Agenda 21 quan el finançament ho faci possible”, ja que és una de les accions previstes per als propers set anys. Així mateix, també cal preveure nous espais per a l’aparcament de bicicletes.

D’altra banda, en el marc de la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura, enguany els ajuntaments de Solsona i Olius i el Consell Comarcal del Solsonès han tornat a distribuir tiquets d’un viatge per utilitzar el bus interurbà entre una dotzena d’entitats socials. A principi de mes es va fer arribar una carta a les entitats amb els vals perquè els distribuïssin entre els seus membres, usuaris o socis.

Solsona, 20 de setembre de 2010

Font: Ajuntament de Solsona