dilluns, 27 de setembre de 2010

"Per què en forma de vaga general?", Josep Àngel Colomés

Per què en forma de vaga general?

Els sindicats tenen tot el dret de convocar una vaga general. Però jo em pregunto: És bo pels treballadors que es pari el país? És oportú? No hi ha altres maneres d'expressar queixes o reivindicacions?

I per què la queixa no es fa en forma de manifestació o en forma de minut de silenci? Cal tot un dia de vaga general? Els principals sindicats vetllen pels treballadors o simplement munten la vaga general per recordar que existeixen i que tenen molt poder de convocatòria?

Em sembla que els sindicats fan un flac favor no sent innovadors en la forma de reivindicar-se. Penso que serien molt més eficaços i eficients si pensessin en una manera de poder fer la reivindicació i al mateix temps no entorpir un estat ja prou encallat. 

A més, el més greu de tot plegat és que l'estat defensa el contrari del que va defensar durant la crisi. En comptes de col·locar mesures d'estímul, les treu abans de superar la crisi i apuja els impostos, fet que no només no dinamitza l'economia d'un país sinó que aporta el perill de l'empobriment. És el cas del que està passant al Solsonès, una comarca on, per cert, hem d'aprofitar amb decisió i valentia els punts forts que tenim: boscos a través de la biomassa i turisme a través del que s'està fent més idees innovadores.

Tenim grans reptes per endavant, però també l'oportunitat de fer-hi front eficaçment. 

J.A. Colomés