dimecres, 22 de setembre de 2010

Paula Martínez i Mercè Llordella aconsegueixen classificar-se pel Campionat d’Espanya

Ambdues patinadores del Solsona Patí Club han aconseguit plaça per portar el nom de la ciutat fins a les competicions més importants a les que poden aspirar els patinadors alevins: Campionat d’Espanya i la “Interland Cup” europea

Els dies 18 i 19 de setembre, a la ciutat de Reus (Tarragona), es va celebrar el Campionat de Catalunya de la categoria Aleví de Patinatge Artístic reunint als millors patinadors d’arreu del país. Aquesta competició es va celebrar a les instal•lacions esportives del Club Natació Reus Ploms comptant amb unes excepcionals pistes de competició i d’escalfament, aconseguint omplir completament el pavelló poliesportiu ambdós dies amb centenars d’espectadors. Tots els patinadors procedien d’una fase prèvia classificatòria a la seva territorial i tots els participants tenien un nivell realment excepcional digne de veure per tots els afeccionats al patinatge artístic.

El Solsona Patí Club comptava amb la participació de dues de les seves patinadores amb més projecció i que totes dues han estat formades al 100% dins l’entitat. Aquestes dues patinadores són Mercè Llordella i Paula Martínez.

Per accedir al Campionat de Catalunya, en primer lloc s’ha d’haver participat al Campionat Territorial o Campionat Provincial i també haver obtingut una meritòria plaça per participar al campionat català. Tant sols els millors patinadors poden obtenir plaça per participar a un Campionat de Catalunya. No tots els patinadors que han entrat a categoria tenen el nivell suficient per participar a un campionat territorial, aleshores aquests patinadors participen a la Copa de cada província i després entren a la Copa Catalana (ambdues competicions es celebraran a la ciutat de Solsona properament). Per aquest motiu us volem informar que participar a un Campionat de Catalunya i lluitar per les posicions més altes té molt mèrit perquè actualment el patinatge català té molt nivell.

Tant la Paula com la Mercè van sortir als entrenaments oficials amb una força i una il•lusió que va fer que molts entrenadors les observessin contínuament. Van realitzar uns entrenaments molt bons i es van sentir preparades per afrontar una competició d’alt nivell on totes les trenta competidores tenien l’opció de lluitar per estar dalt del podi. Al programa curt, les dues solsonines van sortir amb força, tot anava d’allò més bé però van tenir un petit error, tot i així, per primera vegada, van continuar patinant amb força i amb moltes ganes gaudint del patinatge. Totes dues van mostrar al públic català la seva empenta, rigor, esforç i dedicació, que acompanyat amb les ganes de patinar van fer que es situessin en onzè (Mercè) i dotzè lloc (Paula). Aquesta classificació era boníssima ja que estarien en el penúltim grup del programa llarg (totes les patinadores busquen estar en l’últim i el penúltim grup perquè allí s’hi troben les millors patinadores de la competició).

Als entrenaments del programa llarg ambdues patinadores varen estar excepcionals, van mostrar el seu elevat nivell amb unes cabrioles i salts dobles dignes de categories superiors. Ara tant sols quedava realitzar un bon programa, encara que tingués petits errors. La Paula va sortir amb força aconseguint realitzar un bon llarg aconseguint una cinquena plaça d’aquest. La Mercè també va fer un bon programa però tant sols la va superar la seva companya en un element millor executat que va fer que la Paula finalitzés la competició en el desè lloc i la Mercè en el dotzè.

Aquest resultat era excepcional després de veure l’alt nivell de totes les competidores, perquè tant sols les millors classificades han obtingut plaça pel Campionat d’Espanya que es celebrarà els dies 28, 29 i 30 d’octubre a Covelo (Pontevedra). En aquesta competició es trobaran el bo i millor de tota Espanya, i elles hi formen part d’aquest petit grup de patinadors.

Volem destacar que per Solsona ha de ser un orgull tenir a dues patinadores de la mateixa edat i amb un nivell tant similar que ambdues aconsegueixin classificar-se per anar al Campionat d’Espanya, ja que moltes patinadores s’han quedat pel camí amb un nivell molt similar. També volem destacar que el patinatge lleidatà gaudeix també d’una bona salut perquè de tres patinadores que participaven al campionat català, totes tres han aconseguit plaça pel d’Espanya (fet que no recordem si anteriorment s’havia produït). Un altre tema que volem destacar és l’esportivitat que han tingut les dues patinadores solsonines durant tota la competició perquè s’han donat suport en tot moment i s’han animat tant entre elles com amb la resta de patinadores de la competició. També volem felicitar als jutges catalans que varen estar puntuant la competició per la feina tant difícil que van haver de dur a terme i que realment la van realitzar amb molta cura i aplom aconseguint posar de manifest l’alt nivell dels jutges catalans. Una altra menció especial és per l’excel•lent organització que va dur a terme la secció de patinatge artístic C.N.Reus Ploms on van tenir cura de tots els detalls i van aconseguir que tots ens sentíssim molt agust en tot moment.

També volem que tothom sàpiga que aquest mes d’octubre serà mogut pel Solsona Patí Club i per aquestes dues patinadores: ambdues van estar seleccionades pel Comitè de Patinatge Artístic de la “Real Federación Española de Patinaje” per a participar amb la selecció espanyola a la “Interland Cup” (competició europea d’alt nivell on es trobaran els millors patinadors alevins de tota Europa) que es celebrarà els dies 15, 16 i 17 d’octubre a Neerpelt (Bèlgica). Per aquesta competició han estat seleccionades gràcies a la seva gran evolució valorada per la federació en totes les competicions que han participat i també valorada als entrenaments al CAR de Sant Cugat.

Per aquest motiu volem que la ciutat de Solsona estigui orgullosa que el patinatge de la nostra entitat gaudeix d’una salut immillorable amb un excel•lent equip tècnic que tracta a tots els seus patinadors amb un gran respecte i afecte retornat després per tots ells; igualment el gran companyerisme que fins i tot arriba a sorgir una amistat, entre tots els seus patinadors. Actualment el Solsona Patí Club s’ha convertit en una de les entitats punteres del patinatge català i d’arreu d’Espanya.Moltes felicitats Mercè !
Moltes felicitats Paula!

A partir d’ara seguiu treballant, encara més que és difícil, amb força i rigor perquè així segur que aconseguireu tot allò que us proposeu.


Patinadors catalans de la categoria aleví
classificats pel Campionat d’Espanya
(Mercè Llordella és la tercera patinadora començant per l’esquerra
i Paula Martínez n’és la quarta començant per l’esquerra també)