dimarts, 28 de setembre de 2010

Montse Auguets és proclamada pubilla de les comarques lleidatanes


Una setantena de pubilles i hereus celebren l’acte del Pubillatge Nacional de Catalunya a Figueres
 
La pubilla de Solsona, Montse Auguets, haurà de compatibilitzar el títol local amb el de les comarques lleidatanes, després del resultat de les proves de la trentena edició del Pubillatge Nacional de Catalunya, celebrat el cap de setmana passat a Figueres. A més de ser proclamada pubilla de la demarcació també ha estat escollida tercera dama de Catalunya, repetint l’experiència de la seva cosina Marta Auguets el 2007. 

Una quarantena de pubilles i una trentena d’hereus d’arreu del país aspiraven al títol nacional, que finalment es van endur la navassenca Carla Galiot, de 19 anys, i el jove de Tordera Marc Francesch, de la mateixa edat. El concurs, organitzat per Foment de les Tradicions Catalanes, va consistir en la celebració d’una prova tipus test de cultura general de Catalunya i d’actualitat i una entrevista oral.

Van participar a la festa del pubillatge, a més de Montse Auguets, les donzelles d’honor de Solsona, Alba Carralero i Maria Riu. També les va acompanyar la regidora de Cultura, Sara Alarcón. Auguets es mostra il·lusionada pel nou reconeixement en l’àmbit de les tradicions populars: “el compromís que ara se’m demana de més val molt la pena, perquè és una experiència molt maca”, assegura la pubilla. “Ha estat un cap de setmana intens en què he fet amistats”. Les properes sortides en què haurà de participar seran a la Pobla de Lillet i a Saragossa, en una convocatòria del Casal Català de la capital aragonesa.   

Marta Auguets va ser la darrera pubilla solsonina a representar també les terres lleidatanes, el 2007. Era el tercer any consecutiu que Solsona assumia aquest reconeixement després de Laia Gilibets, el 2006, i Maria Moscoso, el 2005.

         Solsona, 28 de setembre de 2010

Font: Ajuntament de Solsona