dijous, 23 de setembre de 2010

Infermeres de la Universitat de Vic, al Centre Sanitari del Solsonès

Albert Muntada signa un conveni de col•laboració perquè els estudiants d'infermeria facin el crèdit de pràctiques a Solsona

El president executiu del Centre Sanitari del Solsonès, Albert Muntada, ha tancat un conveni amb la direcció de la Universitat de Vic (UVIC), per tal que els estudiants d'infermeria d'aquesta facultat puguin dur a terme les seves pràctiques a Solsona. Segons va presentar Muntada en la darrera Junta del Centre Sanitari, celebrada ahir, “l'acord, gestionat directament amb la nova direcció mèdica del Centre, forma part dels projectes proposats per a donar a conèixer aquesta institució, i situar-la en el mapa com una destinació referent per aquells professionals de la medicina que han acabat els seus estudis”.

L'objectiu del conveni, a banda de facilitar la realització de les pràctiques d'infermeria als estudiants de Vic, és també, segons Muntada “una oportunitat perquè tant l'alumnat que hi participa directament com la resta de la facultat, coneguin les peculiaritats d'aquest Centre Sanitari, que difereix de la resta de centres d'atenció primària, per la quantitat i diversitat de serveis que presta”.

En aquest sentit, el president executiu ha destacat que les pràctiques no es limitaran a primària, sinó que també s'ampliaran al sociosanitari per tal de diversificar l'oferta formativa. La primera de les infermeres que han iniciat aquestes pràctiques ja ha començat aquesta setmana, i farà un seguiment participant en les tasques que es duen a terme a primària, fins a mitjans d'octubre. Posteriorment s'incorporaran altres estudiants a planta.

Albert Muntada ha assegurat que “la signatura del conveni, lligada en converses els darrers mesos a través de la direcció mèdica del Centre, representa una aposta de cara al futur, i de forma indirecta suposa un reconeixement implícit a la tasca del Centre Sanitari del Solsonès”. Actualment, aquesta institució també acull alumnes en pràctiques d'estudis postobligatoris de la comarca.Font: Consell Comarcal del Solsonès