dilluns, 27 de setembre de 2010

Èxit de participació en la visita nocturna organitzada a Solsona per a les Jornades Europees del Patrimoni

S’organitzen dos torns amb motiu de l’elevada demanda

 
Aquest cap de setmana, solsonins i visitants han tingut l’oportunitat de conèixer més a fons el Pou de Gel, el Museu Diocesà i Comarcal i les aportacions històriques de les restes arqueològiques que els darrers mesos han sortit a la llum al nucli antic de la ciutat. Centenars de persones han participat a les Jornades Europees del Patrimoni, organitzades per l’Ajuntament de Solsona i la Societat municipal de promoció turística amb la col·laboració del Museu, l’empresa Petrea Patrimoni, l’Escola Municipal de Música i l’Orfeó Nova Solsona. La convocatòria més reeixida va ser la visita guiada nocturna de dissabte, en què van participar 82 persones i per a la qual es van haver d’organitzar dos torns.

Va encetar la visita guiada una breu actuació de l’Orfeó Nova Solsona als claustres de la catedral, que va interpretar dues peces de música barroca de Haendel i Bach. La ruta va continuar a l’exterior del Pou de Gel, on es va explicar el projecte de recuperació de la segona sortida del recinte per la part inferior de la plaça de les Moreres. Les obres del carrer de la Regata, en el transcurs de les quals s’han localitzat restes d’una torre de fortificació de la muralla del segle XIV, va ser un altra parada de la visita, que va continuar pel carrer de Sant Llorenç, on s’ubica l’espai museïtzat de Cal Carreres, amb restes del celler d’una casa comuna medieval, fins al Vall Fred i davant de l’Ajuntament, on es van explicar els vestigis medievals localitzats al solar de la futura biblioteca comarcal.

A banda d’aquesta activitat, aquest cap de setmana es van organitzar propostes culturals per a tots els públics. Van celebrar jornades de portes obertes als equipaments museïtzats de la ciutat. 280 persones van visitar el Pou de Gel, mentre que un centenar de ciutadans van entrar al Museu Diocesà i Comarcal.

Així mateix, més d’una vintena de persones van participar dissabte a la tarda a l’activitat familiar organitzada al Pou de Gel centrada en el procés de producció del glaç. Diumenge al punt del migdia, d’altra banda, l’Escola Municipal de Música també va oferir una audició de música barroca a les instal·lacions del museu.

Paral·lelament, al vestíbul de la casa consistorial es pot veure fins diumenge una exposició de la seixantena d’auques sobre el Pou de Gel realitzades pels alumnes de cicle mitjà de primària de Solsona.


Solsona, 27 de setembre de 2010

Font: Ajuntament de Solsona