dimarts, 7 de setembre de 2010

Es publica ‘El Portal digital’, la revista electrònica de l’Ajuntament de Solsona

El canvi de format ve motivat sobretot per l’estalvi econòmic

Aquests dies ha sortit publicat el número 20 de la revista municipal de Solsona, que ha canviat de format i s’ha convertit en El Portal digital. El butlletí abandona el format paper i es transforma en un mitjà exclusivament electrònic, almenys de forma temporal. És un canvi motivat sobretot per les mesures d’estalvi econòmic que està adoptant l’Ajuntament.

Tal com justifica l’alcalde, David Rodríguez, en la salutació que es publica en aquest número, “les arques municipals no són ni de lluny el que alguna hora havien estat, fet que obliga a reinventar-nos, a buscar fórmules que ens permetin continuar donant serveis tot disminuint els costos”. En aquest sentit, la publicació electrònica d’El Portal representa un estalvi de més d’11.300 euros l’any.

Per rebre el butlletí digital, que continuarà sent trimestral, només cal subscriure’s al servei enviant l’adreça de correu electrònic a comunicacio@ajsolsona.cat, o bé donar-se’n d’alta a través del web http://elportal.solsonae.cat. D’aquesta manera, els subscriptors rebran automàticament la publicació per correu electrònic.

L’Ajuntament és conscient que el nou format té una limitació de distribució important, ja que no arribarà al sector de la població que no utilitza internet. Per això, amb la finalitat de minimitzar aquest inconvenient, la regidoria de Comunicació ha arribat a un acord amb el setmanari local, Celsona Informació, perquè pugui reproduir alguns dels articles del butlletí. L’alcalde apunta que, d’aquesta forma, “fent honor a la vocació de servei que té el setmanari de referència a la nostra comarca, arribarem a gairebé tothom”.

L’estructura de la revista es manté pràcticament idèntica, si bé el nou format permet més flexibilitat en el tipus d’apartats i la seva extensió. El Portal digital continua tractant un tema d’actualitat en profunditat, a més de destacar altres notícies i recordar el funcionament d’alguns serveis municipals. Així mateix, el “Diari de sessions” conté una síntesi de les actes dels plens municipals dels darrers mesos. També té reservat un espai per a l’opinió dels grups municipals, “El racó de les entitats” i “L’entrevista”, a més de l’agenda i un apartat de campanyes de sensibilització.

L’últim número de la revista dedica el tema central a l’Agenda 21; conté informacions més breus sobre la finalització de les obres de la sala polivalent, del carrer del Parc i del complex esportiu, de la jornada de cooperació empresarial que tindrà lloc el 28 de setembre i del nou web turístic, entre d’altres. L’entitat protagonista és l’Orfeó Nova Solsona, amb motiu del 50è aniversari de la seva refundació, mentre que Montse Auguets, pubilla d’aquesta Festa Major i coautora del llibre sobre els trabucaires, centra l’atenció a “L’entrevista”.Solsona, 6 de setembre de 2010

Font: Ajuntament de Solsona