dilluns, 20 de setembre de 2010

"Els valors de Rafael Nadal, Andrés Iniesta o Kevin Durant", Josep Àngel Colomés

És avui més imprescindible que mai tenir ben arrelats els valors de campions com Rafael Nadal, Andrés Iniesta o Kevin Durant. M'agradaria destacar-ne tres: humilitat, esforç i companyerisme.

Humilitat. Tots tres han guanyat molts reconeixements, són campions del món en els seus esports, però mai no els ha pujat l'èxit al cap. Es mostren senzills cada vegada que obren la boca. No tenen males paraules per ningú, més aviat mostre respecte per a tothom. Són un exemple de com es construeixen els fonaments d'una persona.

Esforç. Cal suar per guanyar. I si bé és cert que tenim a l'abast molta informació, més que mai hem de destriar-la, hem de trobar el que ens convé. Per aquest motiu, entrenar-se, estudiar, preparar-se, reflexionar, no són tasques per algun dia, són tasques continuades que exigeixen valor, compromís i personalitat. Tots tres esportistes demostren que l'esforç és la clau de l'èxit.

Companyerisme. Sense tenir en compte l'altre, sense respectar-lo, no es pot tirar endavant un espectacle. Nadal, Iniesta o Durant, si alguna cosa tenen, és que no volen fer-se les estrelles, prefereixen ser petits, elogiar els rivals, témer les seves virtuts, que no pas veure's com a superiors. A més, amb els companys d'equip, es comprometen a fer pinya i sumen allò que avui està tan de moda: intangibles.

En resum, Rafael Nadal, Andrés Iniesta o Kevin Durant, malgrat la seva joventut, estan fent història perquè no són uns creguts, simplement creuen que per guanyar, primer cal ser humil, entrenar i intentar ser els millors. Sense estridències, sense egos inútils o absurds.

Josep Àngel Colomés