dimarts, 21 de setembre de 2010

El Pou de Gel, el Museu i el nucli antic, focus d’activitats de les Jornades del Patrimoni a Solsona

Totes les propostes són gratuïtes, però a la visita guiada nocturna cal inscriure-s’hi prèviament

Des d’aquest divendres fins al diumenge Solsona es converteix en un dels 200 municipis catalans adherits a les Jornades Europees del Patrimoni. Per celebrar-ho, l’Ajuntament i la Societat municipal de promoció turística organitzen un programa gratuït amb portes obertes al Pou de Gel i el Museu Diocesà i Comarcal, una activitat familiar, una visita guiada nocturna pel nucli antic amb concert i audicions de música barroca. Hi col•laboren el Museu, l’Orfeó Nova Solsona i l’Escola Municipal de Música.

Una de les novetats d’aquesta edició de les Jornades és la participació de l’alumnat de primària de Solsona. Uns 200 infants de cicle mitjà de l’escola Setelsis i d’Arrels han realitzat auques sobre el Pou de Gel. Divendres a les 6 de la tarda se’n farà el lliurament de premis a l’Ajuntament i s’obrirà una exposició als baixos de la casa consistorial, que es podrà veure fins al 2 d’octubre, amb els treballs escolars.

Dissabte es duran a terme diverses activitats. D’una banda, hi haurà una jornada de portes obertes al Pou de Gel d’11 a 1 i de 5 a 7, al qual es podrà accedir gratuïtament. A les 5 de la tarda s’oferirà en aquest mateix espai una activitat familiar centrada en el procés de producció del glaç.

La principal novetat d’aquest any és la visita guiada nocturna, que es farà dissabte a les 9 del vespre. També és una activitat gratuïta, però les places són limitades, per la qual cosa cal inscriure-s’hi prèviament trucant al telèfon 973 48 10 09, o bé enviant un correu electrònic a l’adreça solsonaturisme@ajsolsona.cat. En aquesta visita, que comença a la plaça Major, s’hi inclou una parada en els indrets on han aparegut troballes arqueològiques, com Cal Carreres o el solar on s’aixeca la nova biblioteca. En finalitzar la ruta l’Orfeó Nova Solsona interpretarà un parell de peces de música barroca.

Diumenge també hi haurà una jornada de portes obertes al Pou de Gel d’11 a 1 i al Museu Diocesà i Comarcal de 10 a 2. A més, a les 12 del migdia, l’Escola Municipal de Música oferirà una audició de música barroca a les sales del Barroc i el Renaixement del museu.

L’any passat van participar en aquesta convocatòria unes 300 persones. Aquest cap de setmana en el marc de les Jornades Europees del Patrimoni es realitzen unes 450 activitats arreu de Catalunya. Aquesta iniciativa, que cada any se sol organitzar l’últim cap de setmana de setembre, té l’objectiu de difondre el patrimoni cultural de cada municipi a través de l’art i arquitectura.


Unes 300 persones van participar a les activitats l’any passat

Solsona, 21 de setembre de 2010

Font: Ajuntament de Solsona